25.8.17

Το νέο κοινό «Σχέδιο» είναι το «αντιδεξιό μέτωπο»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το αρχικό σχέδιο – όλων, δηλαδή Τσίπρα, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Καμμένου και των λεγομένων «πασοκογενών» - ήταν ένα και το αυτό: Απομάκρυνση της χώρας από την ΕΕ δια της εξόδου από το ευρώ.
Όλοι μαζί έτρεχαν δεξιά και αριστερά, από τη Ρωσία στα BRICS και από τα BRICS στη Λατινική Αμερική για να βρουν χρηματοδότηση, πετρέλαιο και, ενδεχομένως, τις ζωοτροφές με τις οποίες τάιζε τον λαό του ο Τσάβες για να αποτινάξει τον ζυγό των δανειστών.
Όλοι οι υπόλοιποι – και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ – παρακολουθούσαν, επευφημούσαν και εύχονταν να πάνε όλα κατ’ ευχήν. Για να διαγράψουν το χρέος και να χρεοκοπήσουμε άτακτα περιμένοντας τον… Μόσκοβο (που φυσικά και πάλι δεν θα ερχόταν).
Κοινό είναι και το σημερινό τους σχέδιο για να παραμείνουν στην εξουσία.

Γι’ αυτό και επιδιώκουν – το ομολογούν επίσημα - όλοι το ίδιο πράγμα: Το λεγόμενο αντιδεξιό μέτωπο.
Αυτό διακηρύσσουν όλοι και στα λεγόμενα «αντιδεξιά αντανακλαστικά» σκοπεύουν όλοι.
Για να κρατήσουν τις δυνάμεις τους που, φυσικά, προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Δεν χρειάζεται φιλοσοφία. Γνωρίζουν πως εκείνο το 44% του Γ. Παπανδρέου κάπου πήγε – δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ!
Και τώρα προσπαθούν όλοι μαζί να πουν σ’ αυτόν τον κόσμο ότι ναι μεν υπογράψαμε μνημόνια και πληρώνετε του κόσμου τα χαράτσια – όλα τα παλιά και όσα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επινόησαν – αλλά, προς Θεού, μην έλθει η δεξιά.
Το λέει ο Τσίπρας, το λέει ο Καμμένος – με αναφορές σε περιόδους της δεξιάς – το λέει ο Κουρουμπλής που καλεί τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, τον κόσμο που… πίστεψε στον Ανδρέα, να συσπειρωθεί και να παραμείνει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους βρίζει μεν και ο Λαφαζάνης, πλην όμως τους κατηγορεί πως τάχα με την πολιτική τους θα ξαναφέρουν τη δεξιά.
Ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται διάφοροι που λένε το ίδιο: Ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ με την τακτική του θα ξαναφέρει τη δεξιά – λες και αυτοί δεν συμμετείχαν σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.
Ως επιστέγασμα ήλθε και ο Βαρουφάκης, που με τις «αποκαλύψεις» του τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξυπηρετεί, αφού τους βοηθά να μιλούν σε δύο ακροατήρια – στους ακραίους για να τους πουν ότι έφτασαν στα άκρα αλλά ηττήθηκαν από υπέρτερες δυνάμεις και στους συντηρητικούς για να τους πουν ότι τελικά απέτρεψαν το σχέδιο του Βαρουφάκη.
Σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών (19 Αυγούστου), ο κ. Βαρουφάκης αποκαλύπτεται πλήρως – αυτή είναι η πραγματική «αποκάλυψη».
Καθυβρίζει τη Ν.Δ., επιτίθεται στη «Δεξιά» και στον «αχαλίνωτο ρεβανσισμό της» και «τη ροπή της προς τον ολοκληρωτισμό», υποστηρίζοντας πως η Ν.Δ. «έχει πραγματικά μακρά παράδοση στον ολοκληρωτισμό, τον οποίο σταθερά προσπαθεί να παρουσιάσει ως τη μετριοπαθή υπεράσπιση του δημοκρατικού καθεστώτος».
Λέει μάλιστα ότι η παράταξη (της δεξιάς) θεωρούσε πριν από τη χούντα τα στρατοδικεία ορθό και σώφρονα μηχανισμό «διαχείρισης» των πολιτικών της αντιπάλων και ότι στη Μεταπολίτευση τρομοκρατούσε τον λαό ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου οικοδομούσε αριστερή χούντα και έστησε ειδικό δικαστήριο για να τον φυλακίσει το 1989!
Προσέξτε τώρα. Είναι γνωστό ότι τα στρατοδικεία λειτουργούσαν όσο διαρκούσε ο εμφύλιος πόλεμος. Και επομένως είναι μεγάλο ψέμα το «πριν από τη χούντα». Αυτός που στέλνει τους πολίτες στα στρατοδικεία είναι ο Μαδούρο και όλα τα κομμουνιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα τα οποία υπερασπίζεται ο κ. Κοντονής δια του… ευρωκομμουνισμού (ο Μπερλινγκουέρ είχε καταδικάσει τα εγκλήματα του σταλινισμού, όπως άλλωστε και οι μετά τον Στάλιν Σοβιετικοί ηγέτες, αλλά αυτό στη συνιστώσα «Ρόζα» δεν το έχουν ακόμη πληροφορηθεί).
Προσέξτε και το άλλο: Ο Βαρουφάκης αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου και στο ειδικό δικαστήριο – προφανώς για να «μιλήσει» στους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε κάνει και ο Κουρουμπλής.
Προσέξτε και το τρίτο: Αφού έκανε τις «αποκαλύψεις» του για τον Τσίπρα, τώρα εισβάλλει κι’ αυτός στο «αντιδεξιό μέτωπο» και ασχολείται με τη Νέα Δημοκρατία.
Γι’ αυτό και ο Τσίπρας απλώς του εύχεται «καλές πωλήσεις». Είναι κοινά τα κέρδη από τις πωλήσεις – δηλαδή από την δυσφήμηση της Νέας Δημοκρατίας και την αφύπνιση των αντιδεξιών αντανακλαστικών.
Άλλωστε «καλές πωλήσεις» του είχε ευχηθεί του Βαρουφάκη ο Τσίπρας και στις 17 Ιουνίου 2014, όταν ακόμη βρισκόταν στην αντιπολίτευση και ο Βαρουφάκης δεν είχε ακόμη γίνει ο υπουργός επί των «διαπραγματεύσεων».
Εκείνη την ημέρα, ο κ. Τσίπρας είχε προλογίσει το βιβλίο των Γκαλμπρέιθ, Χόλαντ και Βαρουφάκη «Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ».
Το είχε ονομάσει «βιβλίο-οδηγό» και «βαθιά ριζοσπαστική πρόταση» και «ευρωπαϊκό μανιφέστο για την ανάπτυξη» και τους είχε και τότε ευχηθεί «καλές πωλήσεις».
Στόχος όλων των σχεδίων όλων αυτών είναι οι «καλές πωλήσεις».
Με το ένα Σχέδιο πήραν τις ψήφους αυτών που πίστεψαν στις υποσχέσεις τους και με το σημερινό επιδιώκουν να αρπάξουν τις ψήφους μέσω ενός «αντιδεξιού μετώπου».
Διότι όλοι μαζί βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση «πελατών – ψηφοφόρων»…
Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη αυτού του νέου Σχεδίου, τόσο το καλύτερο για τη χώρα!