9.8.17

Επιδημία «διώχνει» τους Ρώσους τουρίστες από τα παράλια της Τουρκίας


Μορφή καταιγίδας έχει πάρει η αποχώρηση των Ρώσων παραθεριστών από τα νότια παράλια της Τουρκίας. Οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη γειτονική μας χώρα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ρωσίας αναγκάζονται να επιστρέψουν στη Ρωσία λόγω του ιού Οξάκι. 


Η είδηση μεταδόθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με την Τουρκία να μην επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί αποχώρηση των Ρώσων τουριστών ενώ αυτοί νοσούσαν ο ένας μετά τον άλλον.

Ο ιός Coxsackie μεταδίδεται μέσω της αναπνευστικής οδού σε παιδιά και ενήλικες. Έχει ως συμπτώματα τον πυρετό, τη διάρροια και τη ναυτία. Παράλληλα, μπορεί να παρατηρηθούν φυσαλίδες στο σώμα του άρρωστου ατόμου.

Οι ρωσικές αρχές σημειώνεται πως έχουν ανοίξει ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για τους Ρώσους που επισκέφτηκαν την περιοχή και αισθάνθηκαν αδιαθεσία.

Σχεδόν όλα τα ρωσικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο γεγονός και υποστηρίζουν πως η Τουρκία δεν αποδέχεται τι συμβαίνει γιατί οι εταιρείες θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα. 

Όταν διαταράχτηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας λόγω της πτώσης του ρωσικού αεροσκάφους οι τουρίστες είχαν πάψει να επισκέπτονται τη χώρα. Τη καλοκαιρινή σεζόν όμως που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την αποκατάσταση των σχέσεων στην Αττάλεια έχουν φτάσει πάνω από 2 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες.