1.8.17

Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο-σε ύφεση η φωτιά στα Καλύβια


Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πριν από λίγη ώρα, στην Ανάβυσσο Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, πολύ κοντά στη φωτιά που ξέσπασε χθες στα Καλύβια Θορικού και η οποία είναι επίσης σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν απειλούνται αυτή την ώρα κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν τώρα 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Σημειώνεται, ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια. 
Την ίδια ώρα, αντιμέτωπες με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες δίνουν μάχη για να περιορίσουν, στον λόφο Σκόρδι, μακριά από κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, ωστόσο η περίμετρος της είναι πολύ μεγάλη.
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου τόνισε ότι η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν ουσιαστική και έκανε λόγο για ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών να ελέγξουν τη φωτιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και σπίτια. Ο κ Φιλίππου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το μέτωπο θα ελεγχθεί.
Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με δύο ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.
Η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί προσωρινά σε τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου (από το ύψος της οδού Θ. Σοφούλη στο Λαγονήσι μέχρι την λεωφόρο Σαρωνίδας στη Σαρωνίδα), αποκαταστάθηκε τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες.
kathimerini