4.8.17

Σε εμπρησμό οφείλεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Μυτιλήνη


Σε εμπρησμό οφείλεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από τις 4:30 το απόγευμα της Πέμπτης σε πολλά μέτωπα σε δασική έκταση και σε ελαιοκαλλιέργειες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.
Όπως έγινε γνωστό καίγεται πευκοδάσος στην περιοχή Καφενεδέλια και πνέουν θυελλώδεις άνεμοι πάνω από 7 μποφόρ που καθιστούν ανεξέλεγκτη επί του παρόντος την πυρκαγιά και την πορεία της. 

 
«Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο».

«Είναι μεγάλη η φωτιά και τα μέσα δεν φθάνουν» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.
 
Εναέρια μέσα και επιπλέον προσωπικό ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς.
 
Η νύχτα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ δυνατοί και η βλάστηση ιδιαίτερα πυκνή. Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν μέχρι να πέσει στο σκοτάδι, ενώ αναμένονται πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό ελικόπτερο. Το πρωί αναμένεται να φτάσουν στο νησί και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο, έξι εθελοντές και βυτιοφόρα των ΟΤΑ.
Μέχρι τις 21:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαβεβαίωνε πως δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.
(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
huffingtonpost