4.8.17

25 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη: Τι λένε οι άνθρωποι που την έζησαν στις τελευταίες της στιγμές

Συγκλονίζουν με τις αποκαλύψεις τους η Λούλα Αναγνωστάκη και η Νινέτα Λεμπέση… 
 
Αφιέρωμα στη Τζένη Καρέζη έκανε το περιοδικό Down Town με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας σταρ.
Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά της, ανάμεσά της, η Λούλα Αναγνωστάκη και η Νινέτα Λεμπέση, περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές ενός θρύλου.
Η συγγραφέας του έργου «Διαμάντα και Μπλουζ» - του κύκνειου άσματος της Καρέζη- Λούλα Αναγνωστάκη θυμάται: «Δέκα μέρες πριν από τον θάνατό της, είχα πάει στο σπίτι της. Άρρωστη πολύ, μου είχε πει πως ήταν ίσως και η τελευταία φορά που την έβλεπα. Καθόταν στην πολυθρόνα της, ντυμένη σαν έφηβη, με αθλητικά παπούτσια. Πρώτη φορά την έβλεπα με αυτά τα παπούτσια. Κάπνιζε ασταμάτητα. Με απελπισία, θυμό και αδικία. Αυτή την εικόνα νομίζω θα την κρατήσω μέσα μου. Αυτή περισσότερο από την άλλη, της ηθοποιού που λαμποκοπούσε στη σκηνή, που θαύμαζε και αγαπούσε ο κόσμος και οι φίλοι της».
Η Νινέτα Λεμπέση μιλάει για τη μυστική συνάντηση της Αλίκης και της Τζένης στο νοσοκομείο. Τις ημέρες που η Καρέζη ήταν στο νοσοκομείο Γεννηματάς, είχε πάει η Αλίκη για μία τυπική εξέταση. Όταν η Βουγιουκλάκη έμαθε ότι εκεί νοσηλευόταν η Τζένη είπε: «Πρέπει να πάω οπωσδήποτε να δω την Τζένη, κάνε ό,τι είναι δυνατό. Θέλω να μιλήσω έστω με τον Καζάκο. Κατεβαίνουμε απέξω και ήταν μία στρατιά δημοσιογράφων που περίμεναν συνεχώς να μάθουν νέα. Η Τζένη άκουσε το σούσουρο και είπε: ''Τι συμβαίνει;'' και της λέει ο άντρας μου: ''Είναι η Αλίκη απέξω''. Κάνει παύση. Το σκέφτεται και δίνει εντολή: ''Βγείτε όλοι έξω να έρθει μόνο η Αλίκη στο δωμάτιο''. Έμειναν μόνες τους για ένα τέταρτο. Το τι είπαν μεταξύ τους, κανείς δεν το ξέρει!».
pronews