4.7.17

Μεταξύ «Εσκομπάρ» & «Νοριέγκα» θεωρούν οι ΗΠΑ τον Ρ.Τ.Ερντογάν - Αυτοί έδωσαν εντολή έναρξης πυρών κατά του Μ/V ACT


Πόσο πιθανό είναι το πλήρωμα ενός σκάφους της ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΛ/ΑΚΤ) να ανοίξει πυρ και να "γαζώσει" ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ δύο τουρκικών λιμανιών χωρίς να λάβει άδεια από το Κέντρο Επιχειρήσεων; Μηδενικά πιθανό!
Πόσο πιθανό είναι η ελληνικές αρχές (διάβαζε η κυβέρνηση και ειδικά αυτή η κυβέρνηση) να δώσουν άδεια έναρξης πυρών αν δεν υπάρχει προτροπή και κάλυψη "από ψηλά";

Επίσης μηδενικά πιθανό δείχνει η ιστορία, όπου όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις "σφύριζαν αδιάφορα" σε πολύ χειρότερες και εντονότερες προκλήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, της τουρκικής Ακτοφυλακής, ακόμα και τουρκικών πλοίων της εμπορικής ναυτιλίας, όπως το χθεσινό που έγινε "κόσκινο" από τις βολές ενός MAG των 7,62 χλστ.!
Για να μην υπάρξει κλιμάκωση κλπ. κλπ.
Αρα; Αρα η στήριξη (για να μην πούμε η "εντολή") έναρξης πυρών ήρθε "από ψηλά" και όταν λέμε "ψηλά" εννοούμε εκτός Ελλάδος. Για να μιλήσουμε ακριβέστερα, πέραν του Ατλαντικού!  
Η πληροφορία για την μεταφορά των ναρκωτικών μέσω του Μ/V ACT ήρθε κατ'ευθείαν από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA, όπως είχε έρθει και η πληροφορία για το Noor 1.
Οι αμερικανικές αρχές για κάποιο περίεργο τρόπο ήθελαν αυτό το πλοίο. Και του έστησαν ενέδρα μόλις μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα προερχόμενο από την Αλεξανδρέττα και κατευθυνόμενο στη Νικομήδεια.
Η Αλεξανδρέττα είναι το κέντρο του εμπορίου ναρκωτικών και προσπόρισης εσόδων του τουρκικού παρακράτους που στηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν, το οποίο πουλάει όπλα στους ισλαμιστές τουρκομάνους, ακόμα και στο ISIS και πληρώνεται με ναρκωτικά.
Λέγεται ότι σε αυτή την φουρνιά οι Αμερικανοί θα έβρισκαν αποδείξεις για την εμπλοκή αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και ίσως και του ίδιου του Ρ.Τ.Ερντογάν στο εμπόριο ναρκωτικών. 
Tο εμπορικό πλοίο ξηρού φορτιού Μ/V ACT, ο καπετάνιος και ο ιδιοκτήτης του είναι σεσημασμένοι. Το 2010 ο καπετάνιος Χαλούκ Σαμίκ Καλκαβάλ ήταν κυβερνήτης του δευτέρου τουρκικού σκάφους που συνόδευε το Μαβί Μαρμαρα στην επιχείρηση μεταφοράς ανθρωπιστικού υλικού στη Γάζα.
Συνελήφθη από τον ισραηλινό Στρατό μετά την ένοπλη επέμβαση των ισραηλινών ΟΥΚ στα τούρκικα πλοία και κρατήθηκε στο Ισραήλ. Από τότε έγιναν γνωστές οι σχέσεις της αποστολής του Μαβί Μαρμαρά και του δεύτερου τουρκικού σκάφους με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς
Το 2012 το Μ/V ACT κρατήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά για τεχνικούς λογούς άλλα απέπλευσε απροειδοποίητα προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο ιδιόκτητης του M/V ACT είναι ο Γιουσούφ Ντουντάρ, αδελφός του Αμπντουραχίμ Ντουντάρ, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, του ΑΚP.
Το 2013 το δεύτερο πλοίο του Τούρκου εφοπλιστή, με το όνομα Ζεινάπ Ντουντάρ, κρατήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρέτας, υπέστη νηοψία και βρέθηκαν στα αμπάρια του 3.400 όλμοι που προέρχονταν από την Ουκρανία και κατευθύνονταν προς την Υεμένη. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του πλοίου μετέφερε κουζινικά.
Προκύπτει ότι τόσο το συγκεκριμένο πλοίο όσο και ο κυβερνήτης του Χλούκ Σαμίκ Καλκαβάλ αλλά και ο ιδιοκτήτης Γιουσούφ Ντουντάρ είναι σεσημασμένοι για λαθρεμπόριο όπλων και πιθανώς και άλλων παράνομων φορτίων και ως εκ τούτου παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας στην ανατολική μεσόγειο.
Από εκεί προκύπτουν και οι πληροφορίες που διέθεταν οι ελληνικές αρχές και που τις οδήγησαν στο να ζητήσουν νηοψία στο πλοίο ανοικτά της Ρόδου.
Ενα λάθος έκαναν οι Αμερικανοί: Υπολόγισαν ότι ο καπετάνιος του πλοίου θα πειθαρχούσε ακόμα και με την έναρξη βολών, να φέρει το Μ/V ACT στο λιμάνι της Ρόδου για νηοψία, κάτι που δεν έγινε, αφού εκμεταλλευόμενο τον όγκο του το πλοίο άντεξε τα προειδοποιητικά πλήγματα, ειδοποίησε τις τουρκικές αρχές οι οποίες έσπευσαν να το διασώσουν.  
Εκεί έπρεπε ή να υπήρχε έτοιμη ομάδα του Λiμενικού, η περίφημη ΜΥΑ/ΛΣ να καταλάβει το τουρκικό πλοίο με ρεσάλτο ή να "λιώσει" το σκάφος από τις βολές που δεν θα κτυπούσαν την πλώρη αλλά την γέφυρα και θα εξουδετέρωναν την δυνατότητα διακυβέρνησής του..
Τίποτα από αυτά δεν έγινε κι έμεινε μόνο ένας εντυπωσιακός, αλλά άνευ ουσίας, πολυβολισμός. Οι Αμερικανοί έχασαν αυτό που κυνηγούσαν γατί η ελληνική πλευρά δεν ήταν αρκούντως έτοιμη να εκτελέσει ρεσάλτο επάνω στο ναρκόπλοιο.
Πάντως οι Αμερικανοί προέτρεψαν την ελληνική πλευρά να ανοίξει πυρ, Και μελλοντικά θα τους δούμε και σε άλλες εμπλοκές τους, αφού όσο ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα απομακρύνεται από τις ΗΠΑ, τόσο οι ΗΠΑ θα προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως ηγέτη βρώμικων κυκλωμάτων ναρκωτικών, όπλων κλπ

pronews