14.7.17

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οριστικά οι S-400 στην Τουρκία - Μεγάλος κίνδυνος για την ΠΑ στο Αιγαίο

Nα συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε το...ξανθό γένος και το πράσινο...ιππικό! Juan
__________________
Την στιγμή που η Τουρκία ανάβει «φωτιές» στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ όπου ξεκινούν οι γεωτρήσεις της TOTAL οριστικοποιήθηκε εν τάχει η συμφωνία Μόσχας-Άγκυρας για την αγορά των περίφημων Α/Α S-400 δημιουργώντας έτσι έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» για την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Την οριστικοποίηση της συμφωνίας ανακοίνωσε το πρακτορείο Bloomberg και αναφέρει ότι το κόστος της θα είναι 2.5 δισ. δολάρια για να αποκτηθεί το πιο προηγμένο ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα όπως δήλωσε ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος
Έτσι η Τουρκία ολοκλήρωσε τις απειλές της και για πρώτη φορά σε έξι δεκαετίες γυρνάει την πλάτη της στο ΝΑΤΟ και στρέφεται προς ένα άλλο γεωπολιτικό στρατόπεδο.
Βέβαια αυτό φανερώνει ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν έχει «αγκυλώσεις» και κάνει ότι θεωρεί απαραίτητο για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του
Φυσικά η Τουρκία προχωράει σε μια τέτοια ενέργεια και ως ένδειξη βασικής δυσαρέσκειας για την εμμονή των Αμερικανών να δημιουργήσουν κουρδικό κράτος εν γνώση τους ότι θα κάνουν μεγάλη ζημιά στην Άγκυρα.
Οι Αμερικανοί πάλι προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση επειδή απεχθάνονται τον Ρ.Τ.Ερντογάν, όπως και για τον ίδιο λόγο υποστηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις γεωτρήσεις της.
Όλοι θέλουν την Τουρκία αλλά κανείς δεν θέλει τον Ρ.Τ.Ερντογάν και όπως δεκάδες φορές έχει γράψει ο γράφων «εάν δεν υπήρχε ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έπρεπε να τον εφεύρουμε» (κάτι που συμφωνούν και οι Ρώσοι καθώς την άποψη του γράφοντος την δημοσίευσαν και στο ρωσικό κρατικό Ρία Νοβόστι και μάλιστα με σαφή αναφορά στο όνομά του)
Εάν υπήρχε κεμαλικό καθεστώς στην Τουρκία είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν η Δύση θα εναντιώνονταν στους τουρκικούς σχεδιασμούς στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και σε άλλα εθνικά θέματα.
Η συμφωνία των S-400 είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την ΠΑ αλλά μήπως είναι ώρα και η Ελλάδα να διεκδικήσει από την Δύση τα δικά της ανταλλάγματα; 
Η καταρχήν συμφωνία αναφέρει ότι η Τουρκία θα παραλάβει δύο συστοιχίες S-400 εντός του επόμενου έτους και μετά θα συμπαραχθούν άλλες δύο στην Τουρκία!
Ο Τούρκος αξιωματούχος για ευνόητους λόγους δεν κατονομάστηκε αλλά είναι σίγουρο ότι του δόθηκε η άδεια να «διαρρεύσει» κάτι τόσο σημαντικό
Εκπρόσωπος της ρωσικής Rosoboronexport OJSC είπε ότι δεν μπορεί τώρα να σχολιάσει λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Τουρκία
To S400 είναι ένα Α/Α σύστημα μακρού βεληνεκούς το οποίο φτάνει τα 400 χλμ. Εάν το S300 θεωρείται το καλύτερο στο είδος του, το S400 έχει σχεδόν...μαγικές ιδιότητες.
Το βεληνεκές του διαφοροποιείται ανάλογα με το βλήμα που θα χρησιμοποιηθεί
400 km (40N6 missile)
250 km (48N6 missile)
120 km (9M96E2 missile)
40 km (9M96E missile)
Το ραντάρ του 91N6E μπορεί να ετοπίσει τον στόχο σε απόσταση 600 χλμ! Πρακτικά ελέγχει όλο το Αιγαίο! 
Ενώ μπορεί να καταρρίψει έναν αεροδυναμικό στόχο σε μάξιμουμ ύψος από 27-20 χλμ και σε μίνιμουμ ύψος 0.005χλμ με το βλήμα 9M96 και 0.01χλμ με όλες τις εκδόσεις.
Μπορεί ταυτόχρονα να εμπλακεί με 80 διαφορετικούς στόχους.
Πρακτικά ρίχνει κάτω ότι πετάει.
 Αυτά για να ξέρουμε τι μας περιμένει. Και έπεται συνέχεια καθώς οι Τούρκοι θα παραλάβουν σύντομα και τα F-35. (Εκτός αν δεν τους αφήσουμε να  προλάβουν να τα παραλάβουν...)Juan
pronews