2.7.17

H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται: «Stone Soldier» θα είναι ο επόμενος στρατιώτης του ρωσικού Στρατού! (φωτό, βίντεο)


Βγαλμένος από ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι το εξοπλισμός του Ρώσου "Στρατιώτη του Μέλλοντος" δηλαδή ο εξοπλισμός και η εμφάνιση του... απλού (!) Ρώσου κληρωτού στρατιώτη!

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, ολοκλήρωσε το project που του είχε ανατεθεί προ τριετίας, μετά την έναρξη των γεγονότων στην Ουκρανία, ενσωμάτωσε όλα τα διδάγματα επό πολεμικές εμπλοκές της Ρωσίας σε Γεωργία, το 2008 και την Συρία μέχρι σήμερα, αλλά και ενσωμάτωσε παλαιότερα διδάγματα από τους δύο πολέμους στην Τσετσενία και κατέληξε στη δημιουργία του εντυπωσιακού προτύπου.

Βασικό χαρακτηριστικό της νέας στολής (ήδη οι Ρώσοι στρατιώτες χρησιμοποιούν μία πρώτη στολή "Στρατιώτη του Μέλλοντος" από το 2012 της σειράς Ratnik και μάλιστα πρόσφατα ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν την τελευταία έκδοσή της την Ratnik 3 ) είναι ο «εξωσκελετός» (exoskeleton) που δίνει στον στρατιώτη απίστευτη δύναμη και δυνατότητα (μεταφοράς ατομικού φόρτου), αλλά και αντοχή  για χρήση σε ορεινά εδάφη.

Αλλά δεν σταματά εκεί το περιεχόμενο του εξοπλισμού: Κράνος με ειδικά γυαλιά-οθόνες τα οποία περιέχουν display για την επίδειξη της τακτικής κατάστασης στο συγκεκριμένο πεδίο μάχης από όλους τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται (drones, ραντάρ, διόπτρες κλπ), αλλά λαμβάνει και πληροφορίες σε real-time που του στέλνει το κέντρο για εχθρικές δυνάμεις που πλησιάζουν, φίλιες κλπ.!
Ο μαχητής θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα του σχεδίου μάχης κατά τη διάρκεια μιας εμπλοκής, αλλά και σειρά άλλων χρήσιμων πληροφοριών, μέρα και νύχτα, αφού προβλέπεται παροχή εστιασμένου φωτισμού.
Η νέα στολή περιλαμβάνει νέας γενιάς αλεξίσφαιρης και αλεξίθραυσμης ατομικής προστασίας (body armor), ενώ το ίδιο το κράνος εκτός από βασικό στοιχείο υποδοχής των εισερχόμενων πληροφοριών είναι κατασκευασμένο από ελαφρά υλικά για να μην κουράζει τον αυχένα του μαχητή.
 Η στολή θα τεθεί σε μαζική παραγωγή μέχρι το 2020 και θα έχει εξοπλίσει το 70% των μάχιμων μονάδων μέχρι το 2025 και το 100% μέχρι το 2028 σε τρεις παραλλαγές για τν περιορισμό του κόστους:
Στην βασική παραλλαγή που .θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, πλην της δυνατότητας επικοινωνίας και λήψης εικόνας με το κέντρο διοίκησης επιπέδου Συντάγματος που προβλέπεται μόνο για τους αξιωματικούς, ενώ δεν θα έχει δυνατότητα δορυφορικής λήψης, την ενδιάμεση παραλλαγή που θα έχει δυνατότητα δορυφορικής λήψης πληροφοριών, αλλά δεν θα λειτουργεί ως κόμβος για επίπεδο πάνω από αυτό της διμοιρίας και θα χρησιμοποιείται από υπαξιωματικούς και την πλήρη στολή που θα χρησιμοποιείται από τον βαθμό του ανθυπολοχαγού και πάνω και θα έχει πλήρη δυνατότητα εκτέλεσης δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων.
Το κόστος του εξοπλισμού σε μαζική παραγωγή υπολογίζεται ότι θα είναι περί τα 1000 ευρώ ανά στολή με αλεξίσφαιρο, εξωσκελετικό σύστημα, σύστημα εσωτερικού κλιματισμού για δράση από +50 μέχρι -40 βαθμούς Κελσίου, χωρίς το κράνος, το οποίο δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα το κόστος του. 
Πιθανότατα να υπάρξει επιλογή τριών διαφορετικών κρανών για μείωση του κόστους. Υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν 300.000 στολές μέχρι το 2030, συνολικά.
Ιδού η φουτουριστική σχεδίασή:
Δείτε τη νυν έκδοση του "Στρατιώτη του Μέλλοντος" Ratnik 3, η οποία όμως είναι ήδη ήδη παρούσα, αφού χρησιμοποιείται από τις ειδικές δυνάμεις, ενώ η Ratnik 1 και 2 χρησιμοποιούνται μαζικά από τον ρωσικό Στρατό σε Συρία και αλλού...

pronews