1.7.17

Νέες τουρκικές δυνάμεις έφτασαν στο Κατάρ - «Πιέσεις» στο Ριάντ για να εισβάλλει και να συλλάβει τον Αλ Θάνι!


Νέες τουρκικές δυνάμεις έστειλε η Άγκυρα στο Κατάρ, εν μέσω έντονων φημών ότι η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για να εισβάλλει στο κρατίδιο αυτό του Κόλπου.
Πιο συγκεκριμένα οι τουρκικές δυνάμεις έφτασαν με μεταφορικά αεροσκάφη C-17 της  Αεροπορίας του Κατάρ στην αεροπορική βάση  Al Udeid συμπληρώνοντας τις δυνάμεις που έχουν φτάσει ήδη και που μετέχουν σε ασκήσεις με τον Στρατό του Κατάρ από την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ οι νέες δυνάμεις πρόκειται και αυτές να πάρουν μέρος στις ασκήσεις που πραγματοποιούνται εκεί.

Το υπουργείο άμυνας του Κατάρ δεν έσωσε στοιχεία για τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών που έφτασαν, πρόκειται όμως για την Τρίτη κατά σειρά επιχείρηση αερομεταφοράς δυνάμεων.
«Οι τουρκικές ενισχύσεις οι οπίες συμπληρώνουν την τουρκική στρατιωτική παρουσία στο Κατάρ έρχονται στο πλαίσιο της  αυξανόμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χρών. Είναι δε αποτέλεσμα αμυντικών συμφωνιών που έουν υπογραφεί και εντάσσονται στο πλαίσιο της μάχης κατά του εξτρεμισμού και ως μέρος του διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του  υπουργείου Άμυνας του Κατάρ ενώ συμπληρώνεται πως
«Οι τουρκικές και οι δυνάμεις του Κατάρ επιπρόσθετα της επιχειρησιακής συνεργασίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις  οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση του επιπέδου συνεργασίας των δύο Στρατών».
Την ίδια ώρα αυξάνονται πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν «για εσωτερική απαίτηση μέσα στο Σαουδαραβικό Βασίλειο» για αστραπιαία επιχείρηση κατάληψης του Κατάρ και απαλλαγής του από τον τύραννο, όπως αναφέρεται,  al-Thani και της οικογένειάς του.
 Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε σαουδαραβική επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τα ΗΑΕ  και θα είναι αστραπιαία χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους συγκέντρωση στρατευμάτων που θα μπορούσε να την προσδώσει.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Κατάρ για την άφιξη των νέων τουρκικών δυνάμεων
pronews