13.7.17

Δήλωση-φωτιά από Π.Καμμένο: «Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ενιαίος χώρος»!

Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός είχε το θάρρος να οριοθετήσει τα ελληνικά σύνορα της καρδιάς μας, αυτά που πραγματικά αντιπροσωπεύουν τα όρια του Ελληνισμού:

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προχώρησε σε μια δήλωση «βόμβα»: «Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ενιαίος χώρος»!
Στη λειτουργία που πραγματοποίησε η οικογένεια της Αρχολοχία Βασιλική Πλεξίδα στην Παναγία Ακρωτηριανή στη Σέριφο παρέστη ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος…
Η Βασιλική Πλεξίδα είναι η γυναίκα που σώθηκε από θαύμα όταν το ελικόπτερο Χιούι κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας στο οποίο σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες εκτός από την ίδια
Πριν από λίγες μέρες τη Βασιλική Πλεξίδα συνάντησαν και οι Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης και ο ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής στο μνημόσυνο των συναδέλφων της, που δυστυχώς δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί όσο εκείνη… 
Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε από τη Σέριφο: «Στο Αιγαίο συνδέουμε ολόκληρο τον ελληνισμό.Πόντος,Θράκη,Αιγαίο,Κύπρος είναι ενιαίος χώρος»
Η δήλωση αυτή έρχεται έστω και ετεροχρονισμένα ως απάντηση στην προ μηνών δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν όταν τον Νοέμβριο του 2016 ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα, με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ: 
« Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας.
Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της».
Λίγε ημέρες πιο πριν είχε αναφέρει και την Κομοτηνή, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη και ό,τι άλλο «ποθούσε» η καρδιά του. Τότε του είχε απαντήσει όπως έπρεπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του με τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
«Η ιστορία της καρδιάς μας φτάνει μέχρι την Ινδία. Η ελληνική καρδιά περιλαμβάνει μέχρι και την Ινδία. Αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας δεν είναι τα σύνορα του διεθνούς δικαίου» σημείωσε τότε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Τώρα όμως για πρώτη φορά ένας Έλληνας πολιτικός αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιοχές όπως αυτή του Πόντου, ολόκληρη την Κύπρο και φυσικά την Θράκη που ως γνωστόν δεν είναι μόνο η Δυτική αλλά και η Ανατολική που περιλαμβάνει και την Πόλη!
Θεωρούμε ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ εκ παραδρομής ξέχασε να αναφερθεί και στην Β.Ήπειροpronews.gr

(Φωτό από Efenpress)