17.7.17

Η «Μέδουσα» σάρωσε και τη Χαλκιδική: Πλημμύρισαν ξενοδοχεία - Τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα


«Ο όγκος του νερού είναι υπερβολικά μεγάλος και η πυροσβεστική κάνει διαρκώς αντλήσεις νερού. Σπεύδουμε με πολλά μηχανήματα στα σημεία όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Έχουμε ενημερώσει για την κατάσταση τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Σιθωνίας για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλλει και ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ωστόσο ελέγχουμε τα συμβάντα και σε αυτή την περιοχή» σημειώνει χαρακτηριστικά.





Αίτημα να τεθούν περιοχές της Λάρισας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κακοκαιρίας

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων έκλεισε και το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού στην περιοχή της Σίνδου.

Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα και το μέγεθος των βροχοπτώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καρακώστας, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν είναι καθόλου σύνηθες να σημειώνονται βροχοπτώσεις τόσο μεγάλης διάρκειας τους καλοκαιρινούς μήνες».


Χιονοθύελλα στον Όλυμπο – Μπουρίνι στο Ρίο έβγαλε βάρκες στη στεριά 
Κι όμως μέσα στο κατακαλόκαιρο σφοδρή είναι η χιονοθύελλα –από τα ξημερώματα της Δευτέρας– στον Όλυμπο, όπως άλλωστε είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Οι θερμοκρασίες είναι μονοψήφιες, καθώς ο υδράργυρος έπεσε απότομα το τελευταίο 24ωρο, λόγω της επέλασης της «Μέδουσας».
Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο καιρός όμως δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ η οποία από το βράδυ του Σαββάτου αναζητά έναν Ρουμάνο ορειβάτη που ήθελε να ανεβεί στην κορυφή του Ολύμπου και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά.

Μάλιστα, ο ορειβάτης αρχικά είχε επικοινωνήσει με την ΕΜΑΚ όμως δεν είχε ακόμη εντοπιστεί. Εν τω μεταξύ με την επιδείνωση του καιρού και την χιονοθύελλα η επιχείρηση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους άντρες της ΕΜΑΚ.

Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά - Λύθηκε φέρυ λόγω κακοκαιρίας 
Οι κάβοι του φέρι μποτ «Νικόλαος Α'» στο Ρίο έσπασαν και το φέρι μποτ άρχισε να κινείται προς τα δυτικά παρασυροντας ό,τι έβρισκε μπροστά του. 

Κινήθηκε για 500 περίπου μέτρα με αποτέλεσμα να παρασύρει 15 περίπου σκάφη, κάποια τα έβγαλε στην στεριά, ενώ δύο μικρότερα βυθίστηκαν. 



Το φέρι μποτ που ήταν αγκυροβολημένο κοντά στις εγκαταστάσεις του Τιτάνα στο Ρίο ακινητοποιήθηκε τελικά ακριβώς απέναντι από εστιατόριο και μάλιστα σε παράλληλη προς την ακτογραμμή θέση.

Ιδιοκτήτες σκαφών βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια, κάτω από αντίξοες συνθήκες να βγάλουν τα σκάφη τους έξω. Πολλά από αυτά είχαν υποστεί ζημιές. 



Μέλη του πληρώματος του φέρι μποτ, όπως μετέδωσε το patrastimes.gr, μπήκαν μέσα, προκειμένου να δουν τι συμβαίνει. 

Ευτυχώς η ζημιά ήταν πολύ μικρότερη από αυτήν που θα μπορούσε να γίνει με ένα μεγάλο φέρι να κινείται μόνο του μέσα στην ανεμοδαρμένη θάλασσα. Για καλή τύχη όλων ακινητοποιήθηκε πολύ γρήγορα.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: tempo24.gr - ΦΩΤΟ: halkidikifocus.gr/


real.gr