31.7.17

Φωτιά στα Καλύβια Αττικής - Απειλούνται σπίτια, λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού


Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 50 πυροσβέστες - Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα - «Η πυρκαγιά είναι μεγάλη και οδεύει προς την κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας» λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πυροσβεστική, καθώς εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση με διάσπαρτα σπίτια, στα Καλύβια Θορικού στην Αττική. Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές δήμων της περιοχής, ενώ τις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος πέντε ελικόπτερα. 

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι υπεράνθρωπες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να ελεγχθεί εγκαίρως η πυρκαγιά. Μαύρος καπνός έχει σκεπάσει όλη την ευρύτερη περιοχή, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.



Δείτε Live - Η φωτιά πλησιάζει σε κατοικημένη περιοχή

 

Για μεγάλη και ανεξέλεγκτη φωτιά που απειλεί κατοικίες, έκανε λόγο, μιλώντας στο protothema.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης. «Η πυρκαγιά είναι μεγάλη, οδεύει προς την κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, όπου υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτα σπίτια μέσα στο δάσος, τα οποία και απειλούνται. Εκτός από την Πυροσβεστική, όλες οι δυνάμεις του δήμου είναι εκεί και έχουμε ζητήσει βοήθεια και από όμορους δήμους. Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε τη φωτιά».






protothema