31.7.17

Οργή Ερντογάν κατά ΗΠΑ μέσω της “ντουντούκας” του! “800 φορτηγά με όπλα πήραν οι Κούρδοι”


Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε την εφημερίδα του Yeni Safak για να επιτεθεί στις ΗΠΑ και τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ για την μάχη κατά του ISIS , Brett McGurk, ο οποίος κατηγόρησε την Τουρκία για υπόθαλψη τρομοκρατών.

Η εφημερίδα όργανο του Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ για “ξεδιάντροπο εκβιασμό” και υποστηρίζει ότι όλα όσα κατήγγειλε ο αμερικανός απεσταλμένος έχουν να κάνουν με τα σχέδια των ΗΠΑ να καταλάβουν το Ιντλίμπ. Κάνει λόγο για επιθέσεις που θα δεχτούν οι Τούρκοι στρατιώτες και βέβαια καταγγέλει την απόφαση Τραμπ να στείλει “800 φορτηγά με όπλα στους Κούρδους”.
τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Donald Trump στο Παγκόσμιο Συνασπισμό για να αντιμετωπίσει τον ISIL “έναν ξεδιάντροπο εκβιασμό”, σχετικά με τα πρόσφατα σχόλια για τη συριακή πόλη İdlib, η οποία ελέγχεται από δυνάμεις της Συρίας.
Ο αμερικανός απεσταλμένος του Τραμπ είχε δηλώσει :
“Η  Αλ Κάιντα έχει επωφεληθεί πλήρως και το Idlib είναι τώρα ένα τεράστιο πρόβλημα. Είναι ένα ασφαλές καταφύγιο της Αλ-Κάιντα ακριβώς στα σύνορα της Τουρκίας. Γι ‘αυτό προφανώς θα συζητήσουμε πολύ στενά με τους Τούρκους και νομίζω ότι όπως κάναμε σε κάποιες περιοχές του ISIS για το κλείσιμο  των συνόρων “.
militaire