8.7.17

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: «Άρωμα» (Βρώμα) από Εξάρχεια στα επεισόδια του Αμβούργου


Έντονο «άρωμα» από τα Εξάρχεια υπάρχει στα επεισόδια του Αμβούργου, όπου διεξάγεται η σύνοδος της G-20.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που μετέφερε ο Παντελής Βαλασόπουλος από τη Γερμανία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι γερμανικές Αρχές έχουν «εντοπίσει» πολλούς Έλληνες ανάμεσα στους ταραξίες. Όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη της αστυνομίας, αρκετοί εκδρομείς-μπαχαλάκηδες έχουν καταφθάσει στο Αμβούργο με αποκλειστικό στόχο να κάνουν επεισόδια.



Ταυτόχρονα, η γερμανική αστυνομία έχει ενημερώσει τις προξενικές και διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας για την παρουσία των ατόμων αυτών στο Αμβούργο τονίζοντας ότι θα χρειαστεί τη συνδρομή τους, καθώς είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσει σε συλλήψεις.



Έλληνες ταραξίες στα επεισόδια του Αμβούργου από Enikos_gr


Προειδοποιητικά πυρά από αστυνομικό

Αστυνομικός στον οποίο επιτέθηκε σήμερα πλήθος ανθρώπων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έριξε «μια προειδοποιητική βολή» προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

«Ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από πρόσωπα με βίαιες διαθέσεις στη συνοικία Σαντσενφέρτελ και έριξε μια προειδοποιητική βολή» ανέφερε η αστυνομία του Αμβούργου στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο αστυνομικός «κατάφερε τελικά να ξεφύγει μπαίνοντας σε ένα κατάστημα και να βρεθεί σε ασφάλεια» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μέρκελ: Απαράδεκτες οι βίαιες διαδηλώσεις
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ,  χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

«Οι βίαιες διαδηλώσεις θέτουν σε κίνδυνο ζωές (...) και για αυτόν τον λόγο είναι απαράδεκτες» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου
.

real.gr