12.6.17

Μάχες πολιτών με τσιγγάνους στο Μενίδι - Η ΕΛ.ΑΣ. απωθεί με χημικά τους πολίτες (βίντεο) (upd)


Εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής έκαναν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση ανασφάλειας που βιώνουν από τους Ρομά. Ωστόσο μια ομάδα 200 περίπου ατόμων κινήθηκε αυτόνομα, θέλοντας να επιτεθούν σε σπίτια Ρομά.

Ετσι, ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον σιδηροδρομικό σταθμό  Αχαρνών του προαστιακού. Πετούσαν πέτρες, ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απαντούσαν με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή αφού οι άνδρες των ΜΑΤ απέτυχαν να τους περικυκλώσουν, οι νεαροί εγκλώβισαν μια ομάδα αστυνομικών τραυματίζοντας κάποιους ελαφρά. Λίγο αργότερα έφτασαν ενισχύσεις και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ απεγκλωβίστηκαν. 
Λίγο μετά τις 22:00 η ένταση μεταφέρθηκε στις οδούς Δέδε, Αριστοτέλους και Λιοσίων. Έχουν στηθεί εκεί οδοφράγματα από τους διαδηλωτές που πετούν πέτρες και μολότοφ προς τα ΜΑΤ που «απαντούν» με δακρυγόνα. 
Οι εκρηκτικές διαθέσεις κατοίκων της περιοχής έχει δυναμιτίσει το κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οπλισμένες ομάδες των Ρομά κάνουν περιπολίες στον καταυλισμό της Αυλίζας προκειμένου να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους, όπως λένε, φοβούμενοι τα χειρότερα.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Μενίδι μετά τα νέα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν και σήμερα το απόγευμα.
Αυτή την ώρα έχει εγκλωβιστεί μια ομάδα αστυνομικών από αγανακτισμένους κατοίκους και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες άνδρες των ΜΑΤ.
Μέσω ασυρμάτου έχουν ζητήσει ενισχύσεις. Νωρίτερα είχε ξεκινήσει πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ τα οποία απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. 
Ολα ξεκίνησαν από τη πορεία που πραγματοποιούν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Κασσαβό, από το κέντρο του Μενιδίου με κατεύθυνση τον τοπικό σταθμό του προαστιακού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην πόλη, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.
Στην πορεία μετείχαν περίπου 2.000-3.000 κάτοικοι οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καράβου και δια μέσου των οδών Αριστοτέλους και Κύπρου έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του προαστιακού στις Αχαρνές, όπου σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οικισμοί Ρομά.
Ωστόσο, την ίδια ώρα, περίπου 200 άτομα κινήθηκαν κινηθεί αυτόνομα. Ξεκινώντας από το γήπεδο του Αχαρναϊκού και από παράπλευρες οδούς επιχείρησαν να φτάσουν στο ίδιο σημείο και να κάνουν καταδρομική επιχείρηση επαναλαμβάνοντας το χθεσινό σκηνικό με εμπρησμούς σε σπίτια Ρομά. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν κι έτσι η αυτόνομη ομάδα, έσπευσε να ενσωματωθεί στην κυρίως πορεία.
Ακολούθως επιχείρησαν και πάλι να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Ωστόσο οι κάτοικοι αντέδρασαν έτσι τα 200 περίπου άτομα αποκόπηκαν και πάλι από την κυρίως πορεία και μπήκαν στις γραμμές του προαστιακού απ’ όπου προμηθεύτηκαν πέτρες και ξύλα και επιτέθηκαν ξανά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και βόμβες κρότου-λάμψης ενώ επιχείρησαν να τους περικυκλώσουν.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνονται σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικότητα και παραβατικότητας των τσιγγάνων με τους πολίτες να ζητούν δικαιοσύνη και αστυνόμευση στο "άβατο" των εγκληματιών.
Αυτή την ώρα επικρατεί και πάλι χάος στην πορεία για τον 11χρονο Μάριο στο Μενίδι με πετροπόλεμο και χρήση χημικών από την αστυνομία.
Oι αστυνομικοί απώθησαν με χημικά τους κατοίκους ενώ εκείνοι επιχείρησαν να περάσουν πηγαίνοντας στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών.
Περίπου 100 πολίτες με κουκούλες για να αποφύγουν την αντεκδίκηση από τους τσιγγάνους αποτελούν την δύναμη κρούσης των κατοίκων που απλά δεν αντέχουν άλλο το εμπόριο ναρκωτικών, τις δολοφονίες, τις κλοπές και τους συνεχείς ξυλοδαρμούς.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξαν ενέργειες αντεκδίκησης με ρίψη μολότοφ έξω από τα σπίτια των τσιγγάνων με τους τελευταίους να απειλούν να "Βγάλουν όπλα".
 «Είμαστε έτοιμοι και τους περιμένουμε. Είμαστε οπλισμένοι. Έχουμε όπλα και καραμπίνες. Όποιος θέλει ας έρθει τους περιμένουμε», λένε οι αθίγγανοι στην κάμερα του ΑΝΤ1 εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι κατηγορούνται όλοι ανεξαιρέτως. 
pronews