27.6.17

Ν.Ρογκόζιν: «Θα πουλήσουμε τους S-400 στη Τουρκία όπως κάνουμε με την Ελλάδα για τους S-300»


Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός της ρωσικής Ομοσπονδίας, με αρμοδιότητα την άμυνα, Ν.Ρογκόζιν σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι σε δήλωση του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των αμυντικών βιομηχανιών της Ρωσίας Ν.Ρογκοζίν, δήλωσε ότι έχουν επιλυθεί όλες οι εκκρεμότητες για την πώληση των α/α συστημάτων μακρού βεληνεκούς στην Ρωσία και απομένει να ρυθμιστεί το θέμα της
χρηματοδότησης. "Μόλις βάλουν τα λεφτά θα το πάρουν" δήλωσε και μάλιστα ενέπλεξε, κάπως σκωπτικά είναι η αλήθεια και την Ελλάδα στην υπόθεση. Είπε συγκεκριμένα: «Γιατί να μην πάρουν το σύστημα οι Τούρκοι; Εκείνοι που θέλουν και πληρώνουν το παίρνουν. Πρώτα η χρηματοδότηση και μετά θα το  πουλήσουμε. Έτσι κάνουμε και... με τους  Έλληνες»!
Τι ήθελε να πει; Γιατί οι Έλληνες κάποτε έδιναν χρήματα για αγορές οπλικών συστημάτων, σήμερα "δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν".
Προφανώς ήθελε να "πικάρει" την Ελλάδα γιατί οι δαπάνες ακόμα και για την συντήρηση των ρωσικών οπλικών συστημάτων δεν ξεπερνούν τα 22,5 εκατ. ευρώ μέχρι το 2019, έναντι 600 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για τρεςι συστοιχίες S-400 από την Τουρκία.
Kαι συνέχισε ο Ν.Ρογκόζιν λέγοντας: "Επίσης  ρωσικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σήμερα σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Ενώ οι Αφγανοί θέλουν  να αγοράσουν ρωσικά ελικόπτερα», κατέληξε ο ίδιος αποκαλύπτοντας και «συζητήσεις» για την αναβάθμιση των S-300 με την ελληνική πλευρά.
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας διατηρεί 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 km.
Το ραντάρ μεγάλης εμβέλειας 64Ν6Ε Big Bird παρέχει την λεπτομερή εικόνα του εναερίου χώρου σε μια σφαιρική περιοχή με ακτίνα 350 km. Επιτυχημένη βολή του ρωσικού α/α συστήματος, από την Πολεμική Αεροπορία.
Oπως αποκάλυψε το pronews.gr στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις αρχές του μήνα συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος και του υπέχοντα θέση υφυπουργού Αμυντικής Βιομηχανίας της Ρωσίας,  Dmitry Shugaev, του Igor Nagorny Υποδιευθυντή του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής της Προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Alexandr Mikheev Γενικού Διευθυντή της Rosoboronexport. 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επανενεργοποίηση, κατ'αρχήν, και των δύο πυροβολαρχιών των α/α μακρού βεληνεκούς S-300PMU1, και σε δεύτερο χρόνο η αναβάθμισή τους. 

pronews