28.6.17

Τι απάντησε η NASA στους ANONYMOUS για τον εάν ανακάλυψε εξωγήινους


NASA απάντησε την Τρίτη στο βίντεο των ANONYMOUS που έγινε viral ισχυριζόμενο ότι η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ σχεδιάζει να ανακοινώσει την ανακάλυψη εξωγήινων.
Όπως επεσήμανε η NASA, δεν πρόκειται να γίνει -τουλάχιστον στο άμεσο διάστημα- καμία συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, παρά τα όσα ισχυρίζονται οι ακτιβιστές χάκερ.
Το βίντεο που έκανε εκατομμύρια θεάσεις, το οποίο δημοσιεύτηκε από έναν λογαριασμό στο YouTube που σχετίζεται με τους Anonymous, ισχυριζόταν ότι η NASA βρίσκεται στα πρόθυρα να αποκαλύψει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, επικαλούμενο μια σειρά από δηλώσεις αξιωματούχων της υπηρεσίες που υπονοούσαν ότι έχουν βρεθεί αποδείξεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα στο κοινό.

Ωστόσο η NASA επιβεβαίωσε σήμερα τις υποψίες των πιο… κυνικών από εμάς, ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.
Για του λόγου το άληθές, ο συνεργάτης της υπηρεσίας, ο επιστήμονας Thomas Zurbuchen, στις δηλώσεις του οποίου βασίστηκε μεγάλο μέρος του βίντεο των χάκερ, έκανε την εξής διευκρίνιση στο Twitter:
«Αντίθετα με όσα ακούγονται, δεν πρόκειται να γίνει καμία ανακοίνωση από τη NASA σχετικά με την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής.
»Είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Αν και ακόμη δεν τον γνωρίζουμε αυτό, υπάρχουν σε εξέλιξη αποστολές που ίσως μας βοηθήσουν να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα».
Οι δηλώσεις του καθηγητή, ο οποίος εργάζεται ως ανώτατος σύμβουλος στην Διεύθυνση Επιστημονικών Αποστολών της NASA, περί «σημαντικών αποστολών» που βρίσκονται σε εξέλιξη, κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου συνεδρίου, φαίνεται ότι παρερμηνεύτηκαν από τους Anonymous που βιάστηκαν να κάνουν λόγο για «σπουδαία ευρήματα».
«Με όλη αυτή τη δραστηριότητα που σχετίζεται με την αναζήτηση ζωής, σε τόσο πολλούς διαφορετικούς τομείς, είμαστε στα πρόθυρα μιας από τις πιο σπουδαίες ανακαλύψεις που έχουν γίνει ποτέ», είχε δηλώσει ο καθηγητής της κατά τη διάρκειας ομιλίας του, επισημαίνοντας ωστόσο στη συνέχεια ότι «ακόμα δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής οπουδήποτε αλλού στο σύμπαν».
Αυτό ακριβώς το κομμάτι της ομιλίας μάλλον… κόπηκε στο μοντάζ, από την συνήθως προσεκτική ομάδα των ANONYMOUS.

tribune