14.6.17

Νίκος Κοτζιάς σε Νίκολα Ντιμιτρόφ: Θα ανοίξουμε όλες τις πόρτες στα Σκόπια αφού λύσουμε το ονοματολογικό


Πρόταση του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, να επισκεφθεί τα «όμορφα Σκόπια» αποδέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, όπως έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σκοπιανό ομόλογό του που επέλεξε το πρώτο του ταξίδι να είναι στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της Αθήνας που η γειτονική μας χώρα βρήκε το δρόμο της σταθερότητας, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τάσσεται αταλάντευτα υπέρ της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της πΓΔΜ όπως και της μη επέμβασης τρίτων στα εσωτερικά της.
Αναφερόμενος στο όνομα του κρατιδίου, ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή να υποστηρίξει την ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, με την προϋπόθεση ότι θα έχει λυθεί το ονοματολογικό.
«Θα κάνω κάθε προσπάθεια για ορθό συμβιβασμό στο ονοματολογικό και για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας», είπε ο Νίκος Κοτζιάς, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί όλα τα Δυτικά Βαλκάνια να γίνουν μέρος του ευρωατλαντικού συστήματος.
Από την πλευρά του ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, κραδαίνοντας κλάδο ελαίας, διαβεβαίωσε ότι η νέα σκοπιανή κυβέρνηση θα εργαστεί ώστε «να γίνουμε ένας καλύτερος γείτονας» και ότι η χώρα του δεν έχει αλυτρωτικές διαθέσεις.
Προηγουμένως ο Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), είπε ότι βρισκόμαστε σε πορεία υλοποίησης των υπαρχόντων και ανάπτυξης καινούργιων, που θα συμβάλλουν σε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αλληλοκατανόηση. Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αναφερόμενος με τη σειρά στα ΜΟΕ είπε ότι τα έχει μελετήσει καλά και επιθυμία του είναι να συνεχιστούν.
tribune.gr