7.6.17

Ένταση στη Βουλή για τον ρόλο Μητσοτάκη στο Σκοπιανό – «Είσαι ψεύτης» φώναξε η Παπαρήγα στον Καμμένο


Την «έκρηξη» της πρώην γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Πάνου Καμμένου στο πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή της πολιτικής πορείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αναφέρθηκε και στα γεγονότα του 1992 με το «Μακεδονικό» που οδήγησαν τελικά στην πτώση της κυβέρνησης.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο τότε πρωθυπουργός είχε επιτύχει μια επωφελή λύση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, χωρίς την χρήση του όρου «Μακεδονία» και πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν συμφωνήσει σε συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε.
Η συγκεκριμένη αναφορά ωστόσο προκάλεσε την «έκρηξη» της κυρίας Παπαρήγα που συμμετείχε σε εκείνο το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
«Είσαι ψεύτης» φώναξε η πρώην γγ του ΚΚΕ για να προσθέσει: «Είναι όλα ψέματα. Εγώ ήμουν εκεί. Εσύ δεν ήσουν» ενώ έντονα αντέδρασε και ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η κυρία Παπαρήγα μάλιστα εξέφρασε έντονα παράπονα στο προεδρείο της Βουλής που επέτρεψε να παρεκτραπεί η συζήτηση.
tribune