29.6.17

ΠΟΕ-ΟΤΑ: τέλος στην απεργία – αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών


Κανονικά αναμένεται να αρχίσει από απόψε, μετά από πολυήμερη απεργία, η αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έλαβε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων της.
Στην συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες ακούστηκαν διάφορες απόψεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της 11ήμερης απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας και των μόνιμων συναδέλφων τους, καθώς και την προοπτική συνέχισης τους, εν μέσω καύσωνα που έχει μετατρέψει σε εστίες απειλής για την Δημόσια Υγεία τα «βουνά σκουπιδιών» στις γειτονιές της Αθήνας.

Τελικώς, δεν ελήφθη απόφαση ανανέωσης των κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα να αρχίσει από απόψε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων από λεωφόρους, στενά, πλατείες και άλλους χώρους που έχουν μετατραπεί σε «μικρές χωματερές».
Σκουπίδια - κάδοι απορριμμάτων - απορρίμματα
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ επανέλαβε την απόρριψη από μέρους της Ομοσπονδίας της νομοθετικής ρύθμισης που προώθησε η Κυβέρνηση.
Ο Νίκος Τράκας έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια που παίχθηκαν στην πλάτη χαμηλόμισθων εργαζόμενων στην καθαριότητα, ζήτησε συγγνώμη από την κοινωνία για την ταλαιπωρία, αλλά, όπως τόνισε «και ένα μεγάλο ευχαριστώ που επί11 ημέρες μας υπερασπίστηκε και μας έδωσε την δύναμη να συνεχίσουμε. Έχουμε όμως την ευθύνη αυτόν τον κόσμο να μην τον ταλαιπωρήσουμε και να μην κινδυνεύσει η Δημόσια Υγεία».​

ant1news