29.6.17

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Εξιχνιάσθηκε περίπτωση αρπαγής, εκβίασης και παράνομης κατακράτησης σε βάρος αλλοδαπού



Οι δράστες ζητούσαν χρηματικό ποσό για την απελευθέρωση του


Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση αρπαγής, εκβίασης και παράνομης κατακράτησης σε βάρος αλλοδαπού.


Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 26 (έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης) και 30 ετών, και ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού τους, για τα αδικήματα της «Αρπαγής», «Εκβίασης», «Παράνομης κατακράτησης» και «Κατ’ επάγγελμα προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας».

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία αλλοδαπών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ότι άγνωστοι κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή τους, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας την καταβολή χρηματικού ποσού για την απελευθέρωσή του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, περί τα μέσα Μαρτίου 2017, οι παραπάνω ημεδαποί, επιβίβασαν με τη χρήση βίας 18χρονο αλλοδαπό σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε οίκημα – αποθήκη σε  περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, απαιτώντας από συγγενείς του χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής του, ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τρία (3) οικήματα, όπου κατακρατούνταν παράνομα ακόμη έξι (6) αλλοδαποί και αφέθηκε ελεύθερος όταν οι συγγενείς του κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι, ο 26χρονος δράστης κρατείται προσωρινά δυνάμει σχετικού εντάλματος, κατόπιν σύλληψής του από την επιληφθείσα Υπηρεσία στις 29-03-2017 για παρόμοια αδικήματα (σχετ. το από 30-03-2017 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας)


Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως.