8.6.17

Ένταση στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς


Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης 

Ένταση προκλήθηκε για ακόμη μια Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με τα μέλη των συλλογικοτήτων να δηλώνουν βροντερό παρών, εμποδίζοντας την διεξαγωγή των προγραμματισμένων πλειστηριασμών.

Στην αρχή οι πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς ήρθαν τετ α τετ με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι κάθονταν κοντά στο κυλικείο.




Όταν ένας διαδηλωτής φώναξε ότι οι συμβολαιογράφοι πραγματοποιούν τον πλειστηριασμό ηλεκτρονικά από το κυλικείο, επικράτησε ένταση με τους διαμαρτυρόμενους να διώχνουν έξω από το κτήριο τους συμβολαιογράφους.

Το κλίμα στο κτίριο της οδού Λουκάρεως έγινε θερμό και τελικά η συμβολαιογράφος απομακρύνθηκε από τον χώρο συνοδεία της αστυνομίας. 
Παρούσα ήταν και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.​



Μεταξύ των 25 πλειστηριασμών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, οι 15 αφορούσαν σπίτια ενώ οι υπόλοιποι δέκα επιχειρήσεις.

Τα επεισόδια ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» κατηγόρησαν τη συμβολαιογράφο για βιαιοπραγία. 

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», ζήτησαν τη σύλληψη της συμβολαιογράφου και η γυναίκα προσήχθη και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 
Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.έκανε στους παριστάμενους στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη ενέργεια σε βάρος του ενεργού μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Τζούλιας Λιακοπούλου. Το κίνημα, παρά τους τραμπουκισμούς των “κορακιών” και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το εξουδετερώσει με την πρόσφατη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, θα συνεχίσει τον αγώνα του για να μην υπάρξει αρπαγή πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος.

Το κίνημα, όπως σταμάτησε μέχρι τώρα τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, θα βρει τρόπο να σταματήσει και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».
zougla