5.6.17

Ποιοι αγοράζουν και ποιοι πουλάνε στη Μύκονο


Χρυσά deals εντυπωσιακών κατοικιών aξίας πολλών εκατ. ευρώ από Αραβες – Οι Λιβανέζοι Χούρι «χτύπησαν» την εξοχική κατοικία του ζεύγους Μπιθαρά – Ο Αιγύπτιος κροίσος Σαουίρις αγοράζει βίλα 6,5 εκατ.


Σε οργασμό βρίσκεται το real estate της Μυκόνου λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα η σεζόν στο Nησί των Aνέμων. Σε μια χρονική περίοδο βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης για τον κτηματομεσιτικό χώρο στην Ελλάδα, ο συγκεκριμένος ξερόβραχος του Αιγαίου αποτιμά σχεδόν κάθε σπιθαμή της γης του σε χρυσάφι.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι μεσίτες, σύμφωνα με όσα ακούγονται, δεν προλαβαίνουν να δείχνουν σπίτια σε ενδιαφερόμενους κροίσους, ενώ συζητιούνται έντονα και τα πρώτα deals που έγιναν γνωστά. Η βίλα του Γιώργου Κορωνιά κατέληξε στα χέρια του Αιγύπτιου Ναγκίμπ Σαουίρις, ο οποίος «χτύπησε» αγοράζοντας άλλη μία εντυπωσιακή κατοικία σε ένα νησί που λατρεύει εδώ και χρόνια. Το ζεύγος Ταουφίκ και Χάλα Χούρι έκλεισε προ ημερών το deal για την αγορά της εξοχικής κατοικίας του Βασίλη και της Σοφίας Μπιθαρά στον Αγιο Λάζαρο, μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα, με το τελικό τίμημα να προσεγγίζει το 1,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτό που περιμένουν όλοι είναι να δουν ποιος θα δώσει τα περίπου 12 εκατ. ευρώ για μία από τις ακριβότερες και πιο εντυπωσιακές κατοικίες της Μυκόνου. Πρόκειται για το περίφημο Château που ανήκε στον  κ. Μαρίνο Παράβαλο έως τον Αύγουστο του 2014, με την εκπληκτική θέα, τα δεκάδες δωμάτια και τη συγκλονιστική αιγαιοπελαγίτικη διακόσμηση, που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Paradise και Super Paradise. Παράλληλα και με μια σεζόν για την οποία όλα μέχρι στιγμής συνηγορούν στο ότι θα είναι εξαιρετική -τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες- οι βίλες προς ενοικίαση είναι σχεδόν όλες κλεισμένες από επώνυμους πελάτες που δεν διστάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από 3.500 έως και 100.000 ευρώ την εβδομάδα!
Ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις φέρεται να αγόρασε μια εξοχική κατοικία στη Μύκονο καταβάλλοντας 6,5 εκατ. ευρώ

cyclades24.gr