15.5.17

Ταμίας του ISIS άρπαξε εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο της οργάνωσης και εξαφανίστηκε


Τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συμπεριλαμβανομένου και ενός ηγετικού στελέχους, κατάφεραν να διαφύγουν από την πόλη Ταλ Αφάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ, που έχει αποκλειστεί ολόγυρα από τις ιρακινές δυνάμεις, κουβαλώντας μαζί τους αρκετά εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο του ISIS.

Σύμφωνα με το ιρακινό Al Sumaria News, «ο θησαυροφύλακας του Ισλαμικού Κράτους στην Ταλ Αφάρ, ο Αμπού Μπαράα Αλ Κατάνι, εξαφανίστηκε μαζί με τρεις βοηθούς του παίρνοντας μαζί τους εκατομμύρια δολάρια». Το ποσό που άρπαξαν προοριζόταν για τη μισθοδοσία των τζιχαντιστών.
Ακολούθησε σύγχυση μεταξύ των μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά την εξαφάνιση του ταμία, επειδή ήταν υπεύθυνος της μισθοδοσίας για τα μέλη της οργάνωσης σε ολόκληρη την επαρχία της Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.
Το ποσό που πήρε μαζί του φεύγοντας ο Αλ Κατάνι αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την οργάνωση, αφού εξαιτίας της πολιορκίας των δυνάμεών της στην περιοχή δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για να πληρωθούν οι τζιχαντιστές.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ταμίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαφανίζεται με το ταμείο προς άγνωστη κατεύθυνση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί η σύλληψη κάποιου τζιχαντιστή που έκλεψε χρήματα και σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε για μεγάλα ποσά.
Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Ή στην πραγματικότητα δεν λιποτακτούν, αλλά φυγαδεύουν τα ποσά σε ασφαλείς περιοχές, ή απλά έχουν μελετήσει πολύ καλά τα σχέδιά τους και τώρα κάπου στον κόσμο βρίσκονται αρκετοί τζιχαντιστές εκατομμυριούχοι να κάνουν «ντόλτσε βίτα».
tribune