14.5.17

«Οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν» γράφει η τουρκική Gunes – Πώς τα ιδιωτικά κανάλια «τάισαν» την απέναντι προπαγάνδα

.
Η τουρκική εφημερίδα Gunes σε πρωτοσέλιδό τίτλο της γράφει: «Ακόμα και η δοκιμή τους έκανε να τρέμουν».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε κάποια ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια που όπως υποστηρίζει «τρομοκρατήθηκαν» από τη δοκιμή του νέου τουρκικού πυραύλου.
Η αλήθεια είναι ότι εμείς στο TRIBUNE δεν τρομοκρατηθήκαμε (δεν είμαστε βεβαίως κανάλι) διότι γνωρίζουμε από τι αποτελείται το οπλοστάσιο της Ελλάδας και ποιες είναι οι ικανότητες των Τούρκων.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται διάφοροι ανόητοι ή αγράμματοι της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας πράγματι να τρομοκρατήθηκαν ή γιατί νομίζουν ότι με τέτοιους «πανικούς» ανεβάζουν τηλεθέαση.
Στις εσωτερικές της σελίδες η τουρκική εφημερίδα έχει τον τίτλο «Ο Μπορά πανικόβαλε την Ελλάδα» αναφέρεται στην κάλυψη από τα ελληνικά μέσα της δοκιμής του πυραύλου Μπόρα στην Σινώπη, ο οποίος έγινε «ο εφιάλτης της Ελλάδας».
Η εφημερίδα γράφει ότι η δοκιμή του πυραύλου καλύφθηκε ευρέως από τα δελτία ειδήσεων και ότι τα ελληνικά Μέσα είπαν ότι ο Μπορά βεληνεκούς 280 χιλιομέτρων μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα.
Προφανώς και οι Τούρκοι υπερβάλλουν αλλά σε κάθε περίπτωση τα ελληνικά κανάλια οφείλουν να σοβαρευτούν και να μην δίνουν «πατήματα» στους Τούρκους να διεξάγουν εναντίον μας «ψυχολογικό πόλεμο».
Η εποχή που το κάθε κανάλι έλεγε τα δικά του κι αυτό έμενε στο «κοινό» του έχει παρέλθει.
Σε μια εποχή παγκοσμιοποιημένης πληροφορίας, εξαιτίας του διαδικτύου, όλες οι ειδήσεις κυκλοφορούν κι αναλόγως χρησιμοποιούνται.
Κάθε τι που γράφουμε για τα εθνικά μας θέματα δεν μπορεί πλέον να γίνεται με ελαφρότητα.
Τα δημοσιογραφάκια πρέπει να απομακρυνθούν από την κάλυψη τέτοιων θεμάτων και την κάλυψή τους να αναλάβουν έμπειροι δημοσιογράφοι με αντίληψη και εθνική συνείδηση.
Αρκετές οι ξεφτίλες της ελληνικής τηλεόρασης, ας περιοριστούν επιτέλους.

tribune