14.5.17

Αν δεν κτυπήσουμε τώρα την Τουρκία σε πέντε χρόνια θα είναι πολύ αργά...


ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

του Γιάννη Πετρίδη
Πολλά είναι τα ερωτήματα για τους λόγους που αποφάσισε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να συναντήσει στο Πεκίνο τον, τύποις, ομόλογό του. Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Τι θα αποκόμιζε από μια τέτοια συνάντηση; "Κατευνασμό" του θηρίου, όπως είναι η πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου και η οποία έχει διατυπωθει άτυπα αλλά επίσημα ως γραμμή της πολιτικής ηγεσίας στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων;
 
Το πιστεύει στα σοβαρά; Πώς να κατευνάσεις κάποιον με τον οποίο βρίσκεσαι σε διαρκή πόλεμο εδώ και 1000 χρόνια με κάποιες μικρές περιόδους ειρήνης, μόνο;
 
Τι να μας πουν οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί οι οποίοι συγκρούονται από το 1947 μ.Χ.;  Ο Ελληνισμός είτε ως Βυζάντιο, είτε ως νεότερη Ελλάδα πολεμά με τους νομάδες της Κεντρικής Ασίας από τον 11 μ.Χ.αιώνα!
 
Τώρα θα κατευναστεί η Τουρκία;
 
Τώρα η Τουρκία πλησιάζει το επίπεδο που βρέθηκε τον 15ο αιώνα λίγο πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης και η Ελλάδα θυμίζει Βυζάντιο: Εσωτερική κοινωνική και οικονομική διάλυση, φραγκοκρατία και κυριαρχία των δυτικών σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες του κράτους (τότε Ενετοί, Γενοβέζοι κλπ. τώρα τροϊκανοί) και πολιτικές ηγεσίες πολύ "μικρές¨" για να ανταποκριθούν στις ιστορικές ανάγκες ενός τόσο μεγάλου Εθνους. Προϊόν και αυτοί της κοινωνικής παρακμής.
 
Τώρα, λοιπόν θα "κατευναστεί" η Τουρκία; Οταν ζητά τα πάντα και δεν δίνει τίποτα;
 
Και εισέπραξε "τα δέοντα" ο Α.Τσίπρας από την συνάντησή του με τον Ρ.Τ.Ερντογάν: Το άκρων άωτον του θράσους! Ο πρόεδρος της χώρας που καταπάτησε με ιστορικά προκλητικά τρόπο της συνθήκη της Λωζάνης, μιας συνθήκης που προέβλεπε την αυτονομία Ιμβρου και Τενέδου, την ιστορική συνέχεια και παρουσία του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη και τόσα άλλα τα οποία όχι απλώς παραβιάστηκαν με τον πλέον χονδροειδή τρόπο, αλλά ξεφτιλίστηκαν τα σχετικά άρθρα της, τώρα ζήτησε την τήρησή της από την Ελλάδα εννοώντας το σκέλος του αφοπλισμού των νησιών του Αιγαίου!
 
Δεν φταίει ο Ρ.Τ.Ερντογάν, ούτε η Τσιλέρ, ούτε ο Οζάλ, ούτε ο Μεντερές, ούτε, ούτε...
 
Ευθύνονται αποκλειστικά οι δικοί μας ανύπαρκτοι πολιτικοί.
 
Και οι νυν και οι πρώην.
 
Οταν οι Τούρκοι τον Σεπτέμβριο του 1955, διαρκούσης της ελληνικής "Νύχτας των Κρυστάλλων" στην Κωνσταντινούπολη μπήκαν στα οικήματα των Ελλήνων αξιωματικών στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη και βίασαν τις συζύγους πάνω από δέκα Ελλήνων αξιωματικών, έπρεπε να είχε κηρυχθεί πόλεμος στην Τουρκία και λόγω φυσικά της εξόντωσης των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και της ωμής παραβίασης της συνθήκης της Λωζάνης...
 
Απλά πράγματα.
 
Αντ'αυτού αρκεστήκαμε στην "συγγνώμη" και στην παρουσία Τούρκων αξιωματικών στην έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Σμύρνη.
 
Τώρα πλέον είναι, σχεδόν, αργά.
 
Αν δεν αντιληφθούμε ότι κινδυνεύουμε με εδαφικό ακρωτηριασμό και δεν κτυπήσουμε σύντομα πρώτοι, δυνατά και αποφασιστικά, με ότι έχουμε, η διαφορά ένοπλης ισχύος σε πέντε χρόνια θα γίνει χαοτική και θα της δώσουμε χρόνος να κλείσει τις πληγές από το πραξικόπημα. Αφορμές και αιτίες, δεκάδες.
 
Ελάχιστος χρόνος μας απομένει...