12.5.17

Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Παπαντωνίου


Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου σύμφωνα με πληροφορίες. Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν τις αρχές της εβδομάδας σε απανωτές έρευνες τόσο στο σπίτι του πρώην υπουργού όσο και στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας. Με εντολή που έδωσε η επικεφαλής της εισαγγελέως της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. Οι αρχές έκαναν φύλλο και φτερό υπολογιστές και άλλα έγγραφα που θεωρούνται απαραίτητα για την υπόθεση που είναι σε εξέλιξη.


Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τη νέα συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε πρόσφατα για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά παντός υπευθύνου. Η ποινική αυτή δίωξη που ξεπερνά τα προσκόμματα της παραγραφής έλυσε τα χέρια της εισαγγελίας προκειμένου να αναζητηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν οικονομικές συναλλαγές του ζεύγους Παπαντωνίου και αφορούν την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Στο πλαίσιο της εφόδου που έγινε αναζητήθηκαν και συνελέγησαν έγγραφα και οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών που μπορεί να συνδέονται με τον ύποπτο λογαριασμού των 1,3 εκατ. δολαρίων που είχε αποκαλυφθεί στην Ελβετία στο όνομα της συζύγου Σταυρούλας Κουράκου από τη λίστα Λαγκάρντ.


zougla