8.5.17

«Στήνουν» τον Νταβούτογλου για «προδοσία» στο Κυπριακό και ετοιμάζουν πρόκληση στα κοιτάσματα


Σε άρθρο υπό τον τίτλο «Μουσική Γενίτσαρων», ο Γιουσούφ Κανλί γράφει στη Hurrıyet για το Κυπριακό ορμώμενος από το περιστατικό της απάντησης με στρατιωτικό οθωμανικό εμβατήριο που δόθηκε από το πλοίο «Μπαραμπαρός» στην προειδοποίηση των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύντομα το νησί θα περιέλθει σε επικίνδυνα νερά, εκτιμά, αν όχι εξαιτίας του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, εξαιτίας της επιχείρησης στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου γράφει ότι δεν ξέρει πότε θα οδηγηθεί στο δικαστήριο με την κατηγορία της προδοσίας, λόγω της μυστικής συνάντησης το 2005 στο Νταβός με τον Αναστασιάδη, κατά την οποία λέγεται ότι η Τουρκία δέχθηκε να παραμείνει σιωπηλή στην αδειοδότηση του οικοπέδου 6 σε αντάλλαγμα με την δέσμευση των Ελληνοκυπρίων στην εξεύρεση λύσης.
Στη συνέχεια με αφορμή την πρόσφατη απάντηση με το στρατιωτικό εμβατήριο του πλοίου «Μπαρμπαρός» αναρωτιέται εάν ήταν κατάλληλη η μουσική των γενιτσάρων και αν θα ήταν καλύτερο το πλοίο να μεταβεί στο οικόπεδο 6 και να στείλει ένα μήνυμα ότι τα τετελεσμένα δεν θα αλλάξουν τίποτα.
tribune