25.5.17

Επίθεση Μάντσεστερ: Ο 22χρονος βομβιστής πέρασε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης!


Ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ, πέρασε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, δηλώνει Τούρκος αξιωματούχος.
 
“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πέρασε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης” δηλώνει στο AFP, ζητώντας να μη δοθεί το όνομά του στη δημοσιότητα. Ο αξιωματούχος, αναφέρει ακόμα πως κανένα στοιχείο από τις μυστικές υπηρεσίες δεν είχε δοθεί στις τουρκικές αρχές, σχετικά με τον βομβιστή, Σαλμάν Αμπεντί, πριν την έλευσή του στην Κωνσταντινούπολη.
 
Δεν υπήρξε άμεσος εντοπισμός από τις τουρκικές αρχές, σχετικά με το από ποια χώρα ερχόταν, αν είχε περάσει τα σύνορα ή αν άλλαξε πτήσεις στο αεροδρόμιο. Ο Αμπεντί, μεγάλωσε σε οικογένεια από τη Λιβύη, που μετανάστευσε στο Μάντσεστερ για να ξεφύγει από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.
 
'Ενας συγγενής του βομβιστή, φέρεται να δηλώνει στο AFP, πως ο Αμπεντί ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από τη Λιβύη τέσσερις ημέρες πριν την επίθεση. Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, του είχε γίνει έλεγχος στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ κατά την αλλαγή πτήσεων.
 
Οι απευθείας πτήσεις από την Λιβύη στην Ευρώπη είναι ελάχιστες και το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι εκεί που οι επιβάτες από την Λιβύη αλλάζουν πτήσεις, ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.