24.5.17

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 16... "τουρίστες" σε ΙΧ Επιβατικό αυτοκίνητο!!!Σύλληψη αλλοδαπού λαθροδιακινητή
Ο συλληφθείς μετέφερε παράνομα σε όχημα που οδηγούσε (15) αλλοδαπούς
Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, άτομο που ενέχεται στην παράνομη είσοδο και διακίνηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.


Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα και απείθεια.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24-05-2017) στην Ν.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα διαπιστώθηκε η μεταφορά (15) αλλοδαπών, μεταξύ αυτών κι ένας ανήλικος, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί θα κατέβαλαν χρηματικό ποσό ύψους (2.000) ευρώ έκαστος προκειμένου να τους μεταφέρουν από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου στη Θεσσαλονίκη.

 Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς και τρία (3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις συνεννοήσεις του.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.