15.4.17

TYΠΗΣΕ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ Παραλίγο τραγωδία με το Αγιο Φως: Φορτηγό έπεσε επάνω στο αεροσκάφος!


Παραλίγο τραγωδία στην Ιερουσαλήμ με το αεροσκάφος που θα μετέφερε το Αγιο Φως στην Κύπρο: Το αεροσκάφος ενώ βρισκόταν στον διάδρομο απογείωσης συγκρούστηκε με όχημα μεταφοράς αποσκευών με αποτέλεσμα να υπάρξει κτυπήσει το φτερό του και απο τύχη να μην υπάρξει τραγωδία, καθώς στο σημείο της σύγκρουσης βρίσκονταν οι πτερυγικές δεξαμενές καυσίμου.
 
Για "πραγματικό θαύμα" μιλούν οι αυτόπτες μάρτυρες, καθώς δεν υπήρξε έκρηξη που θα είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του αςεροσκάφους και εκτός από τα βέβαια θύματα η Κύπρος δεν θα είχε σήμερα το Αγιο Φως!
 
Να σημειώσουμε ότι σε ένα ανάλογο ατύχημα το 2014 στο αεροδρόμιο της Μόσχας σκοτώθηκε ο Kριστόφ ντε Μαρζερί, ο γενικός διευθυντής της Total S.A., σκοτώθηκε όταν το τζετ στο οποίο επέβαινε ο Ντε Μαρζερί συγκρούστηκε με εκχιονιστικό μηχάνημα στο έδαφος.
 
Στο ίδιο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ακόμη τρεις Γάλλοι, μέλη του πληρώματος του γαλλικής κατασκευής αεροσκάφους Dassault Falcon 50, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες όταν προσέκρουσε πάνω στο εκχιονιστικό όχημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απογείωσης από το αεροδρόμιο Βνούκοβο στις 11.57 (τοπική ώρα), το πρωί της Δευτέρας. 
 
Μετά το ατύχημα σήμερα, ενημερώθηκε η Λευκωσία και λίγο αργότερα απογειώθηκε από τη Λάρνακα άλλο ιδιωτικό αεροσκάφος για να μεταφέρει το Άγιο Φως. Το αεροσκάφος ήδη έχει παραλάβει τους επιβάτες και το Άγιο Φως και σε λίγο αναμένεται να επιστρέψει στη Κύπρο.