17.4.17

Τι εντοπισαν για την υπόθεση Steven Cook οι Βρετανοί στο πηγάδι των Μαλίων


Την ώρα που τα οστά του 20χρονου Steven Cook ταξίδεψαν πίσω στην πατρίδα του, ακόμη αναζητούνται απαντήσεις.

Στοιχεία που ίσως οδηγήσουν σε συμπεράσματα περισυλλέγησαν από τους Βρετανούς αστυνομικούς, ανάμεσα στα οποία ένα παπούτσι και τμηματα οστών στο σημείο όπου βρέθηκε ο σκελετός του επί σχεδόν 11,5 χρόνια αγνοούμενου  Steven Cook. Συμφωνα με την «Πατρις» αναφορικά με το παπούτσι η βρετανική Αστυνομία υπέβαλε αίτημα στις δικαστικές αρχές του Ηρακλείου να σταλεί για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας.

Μόλις λάβουν τις απαντήσεις και γι’ αυτό το εύρημα θα είναι σε θέση να συντάξουν ολοκληρωμένα την έκθεσή τους σχετικά με τα συμπεράσματά τους ως προς  τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου Steven.
Φυσικά οι ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές αναμένουν πρωτίστως το πόρισμα που θα συντάξει η ιατροδικαστής, Δέσποινα Νάθενα, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε ο σκελετός, επισημαίνει η «Πατρις».
Τι συνέβη εκείνη τη νύχτα στον Steven; Αυτό είναι πλέον το μεγάλο ζητούμενο στην υπόθεση. Άραγε τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους Έλληνες και Βρετανοί ειδικοί είναι ικανά να δώσουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες; Η οικογένεια του  Steven  πρωτίστως αλλά και η κοινή γνώμη θα μάθει τι
συνέβη στον 20χρονο νέο την πρώτη νύχτα των διακοπών του στα Μάλια; Εν ολίγοις θα μπορέσει να δοθεί απάντηση εάν πρόκειται για ατύχημα ή δολοφονία;
www.creteplus.gr