7.4.17

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν την Shayrat ενώ στην βάση βρίσκονταν ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό!


Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗ!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το αμερικανικό Ναυτικό επιτέθηκε με 59 πυραύλους Τomahawk cruise στην βάση Shayrat τα ξημερώματα και ενώ βρίσκοταν εκεί ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό!
 
Η επίθεση προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε μια στρατιωτική εγκατάσταση στην ανατολική περιφέρεια της επαρχίας της Homs
 
Η βάση αυτή ήταν στρατηγικής σημασίας καθώς από εκεί η συριακή Αεροπορία κτυπούσε θέσεις της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ και υποστήριζε τις επιχειρήσεις του συριακού Στρατού ανατολικά της Παλμύρας αλλά και την φρουρά της Ντέιρ Εζόρ η οποία είναι σε πολιορκία από το ISIS εδώ και 4 χρόνια!
 
Από την βάση αυτή επιχειρούσαν κατά καιρούς ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi 28 κατά των ισλαμικών θέσεων
 
Πρόκειται για ένα κτύπημα που ουσιαστικά θέτει τον Αμερικανό πρόεδρο έκθετο ως υποστηρικτή των ισλαμιστών και θα πρέπει να κάνει κάτι άμεσα για να το αλλάξει αυτό οργανώνοντας εντυπωσιακά κτυπήματα εναντίον τους τώρα που θα αναθαρήσουν σε όλα τα μέτωπα.
 
Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι:
 
Οι αμερικανικοί πύραυλοι κατέστρεψαν τους αεροδιαδρόμους, τις δεξαμενές καυσίμων και τα υπόστεγα των μαχγητικών στην  Shayrat
 
Τουλάχιστον 15 μαχητικά καταστράφηκαν ή υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Πρόκειται για σημαντικά μαχητικά που δεν αντικαθίστανται από μία ταλαιπωρημένη Αεροπορία η οποία από τον Μάρτιο του 2011 έχει υποστεί σοβαρότατες απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό
 
Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τέσσερις πιλότοι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες. Φυσικά ούτε οι πιλότοι αναπληρώνονται
 
Οι Ρώσοι ήταν παρόντες όταν έγινε η επίθεση και δεν είναι γνωστό εάν υπήρξε απώλεια ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού ή ρωσικού στρατιωτικού υλικού
 
Εάν υπάρχουν Ρώσοι μέσα στους νεκρούς τότε ο Ν.Τραμπ θα αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από την επιβίωσή του από το αμερικανικό «βαθύ» κράτος.
 
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι επέλεξε να γίνει η επίθεση την στιγμή που θα συναντούσε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Ζιπίνγκ ο οποίος σίγουρα θα καταδικάσει την ενέργεια αυτή όπως κάνει άλλωστε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
 
Ανάλογα με τις επόμενες κινήσεις του Αμερικανού προέδρου αυτό που πετυχαίνει τουλάχιστον μέχρι τώρα είναι να δημιουργήσει συμπαγές μέτωπο Κίνας-Ρωσίας κατά της Δύσης. Δύο υπερδυνάμεις που μαζί έχουν μεγαλύτερη συμβατική και πυρηνική δύναμη από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μαζί.
 
Oι Ρώσοι θα αναγκαστούν να μεταφέρουν εκ νέου μεγάλες αεροπορικές δυνάμεις στην Συρία καθώς τα συριακά αεροπλάνα και οι Σύροι πιλότοι δεν μπορούν να αντιακτασταθούν από μια Αεροπορία η οποία έχει υποστεί σοβαρές απώλειες από τον Μάρτιο του 2011
 
Είναι σαφές ότι το «βαθύ» αμερικανικό κράτος ζήταγε επέμβαση στην Συρία αλλά όχι κατά των βολικών ισλαμιστών και δείχνει ότι πήρε αυτό που ήθελε τουλάχιστον για τώρα.