6.4.17

EΛ.ΑΣ: Ο ληστής του Π. Φαλήρου δεν κρύφτηκε μόνο στην ντουλάπα!


Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη διαλεύκανση της υπόθεσης βρήκαν μέσα στην ντουλάπα που κρυβόταν ο αλλοδαπός ληστής μια σφαίρα που δεν ταιριάζει με τα όπλα των υπολοίπων τριών ληστών που βρέθηκαν πεταμένα στο διαμέρισμα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για αρκετή ώρα ο ληστής κρυβόταν με το όπλο στα χέρια και εφεδρικές σφαίρες στο χέρι έτσι ώστε αν χρειαζόταν να το ξαναγεμίσει.

Αν κάποιος άνοιγε την πόρτα της ντουλάπας ενδεχομένως να δεχόταν τα πυρά του δράστη, γεγονός που δείχνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και τον κίνδυνο που διέτρεξαν όλοι όσοι πέρασαν από το διαμέρισμα του 8ου ορόφου. 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι ο τέταρτος ληστής δεν βρισκόταν για 14 ώρες μέσα στην ντουλάπα κρυμμένος πίσω από στοίβες ρούχων.
Αρχικά προσπάθησε να διαφύγει χωρίς επιτυχία και φέρεται να λούφαξε για αρκετή ώρα πιθανότατα στο πατάρι του διαμερίσματος. Περίμενε, εκτιμούν οι αστυνομικοί, να φύγουν οι αστυνομικοί που ερευνούσαν το χώρο και να ηρεμήσουν τα πράγματα για να βρει την ευκαιρία να εξαφανιστεί χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν. Έτσι, όταν άδειασε το διαμέρισμα βγήκε από την κρυψώνα και τρύπωσε στη ντουλάπα μέχρι να κοιμηθούν όλοι. Όμως η φυσική του ανάγκη τον πρόδωσε αφού ο γιος της 66χρονης γυναίκας κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά από τη δυσοσμία που έβγαινε από την ντουλάπα και έτσι οδηγήθηκε στον 4ο ληστή που απειλώντας τους με το όπλο κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να φύγει σαν κύριος από την πολυκατοικία.

Υπολογίζεται βάσει πάντα των εκτιμήσεων των αστυνομικών ότι μέσα στη ντουλάπα δεν πρέπει να κάθισε πάνω από 3 με 4 ώρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η αρχική αισιοδοξία των αστυνομικών για την άμεση ταυτοποίηση του καταζητούμενου διαψεύστηκε καθώς λόγω της full face κουκούλας δεν μπορούν να έχουν το πρόσωπό του ενώ μέχρι στιγμής αποτυπώματα και DNA δεν έχουν ταυτοποιηθεί.   

Ο ληστής καταγράφηκε από την κάμερα του διαμερίσματος λίγο αφότου είχε βγει από την ντουλάπα

Μπαλάκι οι ευθύνες 
 
Την ώρα που για τρίτη μέρα όλη η Αστυνομία ψάχνει τον ληστή που ξεγύμνωσε την ΕΛ.ΑΣ, το αρχηγείο διενεργεί εξέταση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για να εξακριβώσει ποιοι φέρουν την ευθύνη για το φιάσκο. Οι περίπου 30 αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ, την Άμεση Δράση, τα κεντρικά της Ασφάλειας, τη Σήμανση, την ΟΠΚΕ και το τοπικό τμήμα ασφαλείας που πέρασαν από το διαμέρισμα του 8ου ορόφου έδωσαν κατάθεση για όσα συνέβησαν εντούτοις η κάθε ομάδα τα έριχνε στους προηγούμενους πετώντας από πάνω τους την ευθύνη. 
 
Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της ΔΙ.ΑΣ και της ΟΠΚΕ που μπήκαν πρώτοι μέσα υποστήριξαν πως άνοιξαν δύο φορές την ντουλάπα στο βοηθητικό δωμάτιο του διαμερίσματος βλέποντας μόνο στοίβες από ρούχα που θεώρησαν ότι τα πέταξαν κάτω οι δράστες αναζητώντας το χρηματοκιβώτιο. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί φέρονται να είπαν ότι μπήκαν σε έναν ασφαλισμένο και αποστειρωμένο χώρο που είχε ερευνηθεί και συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να κάνουν εκ νέου έρευνα αφού υπήρχε κίνδυνος να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.