22.4.17

Η Ιβάνκα Τραμπ… στήνει παράγκα στον Λευκό Οίκο


Twitter@EmOikonomidis
Το είχαμε καταλάβει από πολύ νωρίς. Η Ιβάνκα Τραμπ δεν θα ήταν μια συνηθισμένη “Πρώτη Κόρη”. Και μετά από τις πρώτες 100 ημέρες θητείες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η κόρη του, που έγινε ακόμη και… αντι-διαφήμιση, με πρωταγωνίστρια την Scarlett Johansson, στήνει μεθοδικά τη δική της… παράγκα (για να μιλήσουμε με αθλητικούς όρους).

Έχοντας αναλάβει άτυπο ρόλο συμβούλου του πατέρα της, η Ιβάνκα Τραμπ απέκτησε και γραφείο στη θρυλική Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Εκεί δηλαδή όπου λαμβάνονται οι πραγματικές αποφάσεις, και δρομολογούνται… συνωμοσίες, ικανές να μεταφερθούν στη μικρή ή και τη μεγάλη οθόνη, ως μυθοπλασία του Χόλιγουντ.
Η Ιβάνκα Τραμπ δείχνει αποφασισμένη να μην… αυτοτραυματιστεί, όπως η Τσέλσι Κλίντον. Και σε αντίθεση με τη φυσική επίγονο της δυναστείας των Κλίντον, η ίδια να πάρει τη σκυτάλη της δυναστείας Τραμπ, είτε η συνέχεια θα αφορά την πολιτική, είτε τις επιχειρήσεις, είτε… και τα δυο.
Έχοντας πλέον τον δικό της Προσωπάρχη, η Ιβάνκα Τραμπ δίνει έμφαση σε μια σύνθετη ατζέντα καθημερινότητας, αναδεικνύοντας ζητήματα που φροντίζει επιμέλως να συνδέονται με την ίδια και μόνο.
Ίσως άλλωστε δεν είναι τυχαία η επιλογή της να συγκεντρώσει γύρω της, πάλαι ποτέ στενούς συνεργάτες του Τζορτζ Μπους του νεώτερου. Δηλαδή, την ομάδα που κατάφερε να κρατήσει όρθια την Αμερική και τον πλανήτη, για οκτώ ολόκληρα χρόνια, δίνοντας καθημερινά μάχη επιβίωσης με τη φυσική τάση του τότε πλανητάρχη στην… αφερεγγυότητα.
ysterografa.gr