27.4.17

Τι λένε οι Αμερικανοί για την παρέλαση της Β. Κορέας: «Τα όπλα ήταν ψεύτικα και πλαστικά παιχνίδια» (βίντεο)


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα πρώην στέλεχος των αμερικανικών ΕΔ και νυν στρατιωτικός αναλυτής χαρακτήρισε ως «ψεύτικα και πλαστικά παιχνίδια» τα όπλα και τα οπλικά συστήματα που παρουσίασε η Β.Κορέα κατά την στρατιωτική παρέλαση της 15ης του Απρίλη στην Πιονγιάνγκ λίγο μετά την απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα στείλει «5 εκατ. παιδιά με πυρηνικά όπλα να εξαφανίσουν τις ΗΠΑ» (μάλλον εκεί στην Β.Κορέα παίζουν πολύ Stratego).

«Τα όπλα που κρατούσαν οι περισσότεροι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην μεγάλη παρέλαση της 15ης του Απρίλη, ήταν στην πλειοψηφία τους ψεύτικα» 
Ο Πρέτζεντ που εργάζεται για το Ινστιτούτο Hudson., κλήθηκε να παρατηρήσει τις φωτογραφίες από την στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιανγκ και να επιχειρηματολογήσει κατά πόσο είναι πειστική ή όχι.
Eίπε για τους πυραύλους ότι περισσότερο πρόκειται για «αποστολή μηνύματος ισχύος παρά για να φανεί ότι είναι ικανοί για μάχη»
Οι υποτιθέμενοι κομάντος ειδικών επιχειρήσεων μετέφεραν AK-47's με ενσωματωμένα βομβιδοβόλα
 
Αλλά ο Pregent είπε ότι πολλοί άνθρωποι πίστεψαν ότι πρόκειται για βομβιδοβόλα που χρησιμοποιούν «ελικοειδή» μηχανισμό αναχορηγίας. Όμως όπως αναφέρει πρόκειται για εξοπλισμό που σκοπό έχει την μεγιστοποίηση του πυρός αλλά πολύ συχνά παθαίνει εμπλοκή
 
Είπε επίσης ότι αυτού του είδους οι γεμιστήρες έχουν έναν υψηλό συντελεστή αποτυχίας και αναρωτιέται εάν οποιοδήποτε από τα τυφέκια είναι πραγματικά γεμάτο καθώς το ζήτημα κατασκευής πυρομαχικών σε αυτή την χώρα είναι σοβαρό θέμα.
 
Ισχυρίζεται ακόμα και ότι ο τύπος των γυαλιών ηλίου που φοράνε τα βορειοκορεατικά στρατεύματα «μοιάζει σαν να είναι επίπεδος και αυτά δεν είναι βαλλιστικού τύπου που θα προστατεύουν τα μάτια σας»
Αποτέλεσμα εικόνας για North Korea's military parade commandos
Αποτέλεσμα εικόνας για North Korea's military parade commandos

North Korean leader Kim Jong-un. Photo/AP
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά από τα όπλα όχι μόνο δεν είναι αληθινά, αλλά πρόκειται για πλαστικά παιχνίδια που τους δόθηκαν ώστε να μοιάζουν επιβλητικά στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου.  
Ο Pregent λέει μάλιστα ότι τα γνωστά γάντια των ειδικών δυνάμεων χωρίς δάχτυλα που φορούσαν κάποιοι στρατιώτες είναι και αυτά για το σόου.
«Κάποιοι από εμάς τα έχουν αλλά οι περισσότεροι προτιμούν γάντια ολόκληρα γιατι είναι ανθεκτικά στην φωτιά και την ζέστη και τα δάχτυλα ακουμπάνε συχνά μια μπαρουτοκαπνισμένη κάννη»
Αναφέρει μάλιστα ότι κάποια υπερμεγέθη βλήματα που μεταφέρουν οι στρατιώτες «είναι για γέλια»
«Φαίνεται ότι είναι πλαστικά»
«Και ο  Saddam είχε κάποια χρυσά όπλα χειρός αλλά ακόμα και αυτός δεν τα έδινε στα στρατεύματά του συνεπώς αυτά πρέπει να είναι βαμμένα»
Η Νεολαία του Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε πριν λίγο μια δήλωση ότι τα μέλη της «θα εξολοθρέυσουν τους εχθρούς με ανίκητη πυρηνική δύναμη μέχρι την τελική νίκη»
 
Η Νεολαία δημιουργήθηκε το 1946 από τον Kim Il-Sung, τον παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας
 
Αποτέλεσμα εικόνας για North Korea's military parade
 
H αλήθεια πάντως είναι κάπου στην μέση. Ο Κιμ διαθέτει έναν πειθαρχημένο στρατό που έχει μάθει να επιβιώνει τρώγοντας... αέρα. Είναι πολύ σκληρά εκπαιδευμένος.
 
Τα περισσότερα οπλικά συστήματα όμως που διαθέτουν είναι της δεκαετίας του 60' ενώ ναι μεν έχουν πυρηνικά αλλά υπάρχει αξιόπιστος πυραυλικός φορέας για να ξεπεράσει την αντιπυραυλική άμυνα ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας; Σαφώς όχι
 
Μέχρι τώρα πιο πιθανό είναι να τα μεταφέρουν με τα χέρια.
 
Πάντως κάποια τεχνογνωσία από την Κίνα σίγουρα έχουν πάρει και πρέπει να έχουν θέσει σε παραγωγή κάποια αντιγραμμένα οπλικά συστήματα.