9.4.17

Ο Ερντογάν χαίρεται με το πυραυλικό χτύπημα στη Συρία και δεν «βλέπει» ότι είναι ο επόμενος



Το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πυραυλική επίθεση με Τόμαχοκ που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής πολεμικά πλοία των ΗΠΑ από την ανατολική Μεσόγειο, με στόχο το συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ Σαϊράτ στην επαρχία Χομς της Συρίας.

Θετικά αντιμετώπισε το χτύπημα και ο φιλοκυβερνητικός ηλεκτρονικός Τύπος.



Από την επαρχία Χατάι (Αντιόχεια), από όπου πραγματοποίησε την Παρασκευή συγκέντρωση για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ είναι «θετικά και συγκεκριμένα βήματα» αλλά δεν επαρκούν.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να είναι ήσυχος και ασφαλής σε ένα κόσμο όπου παιδιά σφαγιάζονται αγρίως», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δεν έχει τις ίδιες ευαισθησίες όταν ο ίδιος σφάζει παιδιά Κούρδων ή υποστηρίζει τζιχαντιστές μακελάρηδες.

«Είναι προφανές ότι όλοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους έπειτα από την επίθεση στην Ιντλίμπ. (…) Ελπίζω αυτή η επιχείρηση να είναι μόνο η αρχή», δήλωσε και τόνισε για ακόμα μία φορά την ανάγκη για δημιουργία ασφαλούς ζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορηθεί ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό το 2013 [διαβάστε εδώ].

Οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την Τουρκία προτού εξαπολύσουν την επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών του… «χαλιφάτου», Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Χωρίς να πει το πότε, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ακόμα ότι μίλησε στο τηλέφωνο τόσο με τον Γάλλο όσο και με τον Γερμανό ομόλογό του και ότι ξεκίνησαν επαφές με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Λαβρόφ και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Τίλερσον.

Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα με τον αμετροεπή Τσαβούσογλου, δυσδιάκριτα πράγματα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε και για την άμεση απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ Άσαντ και τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης.

Προφανώς ως μεταβατική κυβέρνηση εννοεί κάποια που να αποτελείται από φιλότουρκους ισλαμιστές και που θα παραδώσει τη Συρία στο πιάτο ως προτεκτοράτο στην Τουρκία.

«Αν δεν θέλει να φύγει, αν δεν υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση και αν συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τότε θα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την εκδίωξή του», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που είναι ΥΠΕΞ ενός καθεστώτος που έχει προφυλακίσει περισσότερους από 45.000 αντικαθεστωτικούς από τις 15 Ιουλίου 2016.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι ύστερα από τη διεθνή απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει, ότι το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία «βοηθά» για να βγουν από το περιθώριο.

«Πετάγονται» και κάνουν δηλώσεις «ακάλεστοι», παραγοντίζουν ασύστολα και προσπαθούν να δείξουν ότι έχουν κάποιο ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή.

Το μήνυμα από τους Τόμαχοκ το «ερμηνεύουν» όπως θέλουν να το δουν κι όχι όπως είναι. Ότι δηλαδή μπορεί να είναι οι επόμενοι.

Επί της ευκαιρίας, να σημειωθεί, ότι η αεροπορική βάση Σαϊράτ που χτυπήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, το απόγευμα της ίδιας ημέρας λειτουργούσε πάλι κανονικά και αεροπλάνα απογειώθηκαν από αυτή για να βομβαρδίσουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην Παλμύρα.

Ίσως τα πράγματα να μην είναι όπως οι ισχυροί του κόσμου θέλουν να «φαίνονται» και σίγουρα δεν είναι όπως θέλουν να τα βλέπουν οι Τούρκοι.


greekalert