30.4.17

Έχουν σχέση οι ΗΠΑ με τις αποτυχημένες βορειοκορεατικές πυραυλικές δοκιμές; Ν.Τραμπ: «Κανένα σχόλιο»!


Ρ.ΠΡΙΜΠΟΥΣ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

Δεν θέλησε να διαψεύσει αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει ο Αμερικανός  πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εάν οι ΗΠΑ έχουν σχέση με τις  τρεις αποτυχημένες στη σειρά δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS κι στην εκπομπή Face the Nation”.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος και σε ερώτηση του δημοσιογράφου John Dickerson αναφορικά με το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είπε:
Ερώτηση: Γιατί αυτοί οι πύραυλοι συνεχίζουν να ανατινάσσονται;
Τραμπ: «Δεν θα ήθελα να το συζητήσω αυτό τώρα. Ίσως να μην είναι τόσο καλοί πύραυλοι. Στοτέλος όμως θα αποκτήσουν καλούς πύραυλους».
Ερώτηση: Δεν θέλετε να το συζητήσετε γιατί μπορεί να έχουμε κάποια σχέση με αυτό;
Τραμπ: «Απλά δεν θέλω να το συζητήσω. Νομίζω άλλωστε με ξέρεις καλά, στα θέματα που άπτονται των στρατιωτικών θεμάτων τα τελευταία δύο χρόνια.
Έχω επανειλημμένα πει για παράδειγμα ότι “Δεν έπρεπε να προαναγγείλουμε ότι θα πάμε να καταλάβουμε τη Μοσούλη ”. Έχω πει ότι “Δεν πρέπει να προαναγγέλλουμε όλες μας τις κινήσεις.”
Πρόκειται για ένα παιχνίδι σκάκι. Απλά δεν θέλω οι άλλοι να ξέρουν τι σκέφτομαι. Έτσι και στο αρχικό ερώτημα κάποτε θα αποκτήσει  καλούς πυραύλους. Και εάν αυτό συμβεί, δε μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί», είπε.
Ο δημοσιογράφος του CBS αναφερόταν στις τρεις αποτυχημένες δοκιμές του βαλλιστικού πυραύλου (εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα ΚΝ-17) με την τελευταία από τις οποίες ήταν στις 29 Απριλίου.
Στο μεταξύ ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρινς Πρίμπους περιέγραψε την κατάσταση στην Ασία δίνοντας μια ζοφερή εικόνα για το τι μπορεί να συμβεί στην περιοχή.
Μιλώντας για τις 100 πρώτες της διακυβέρνησης Ν.Τραμπ ο ελληνικής καταγωγής αξιωματούχος του Λευκού Οίκου  είπε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο δυναμικό συσσωρευμένο στην Ασία για μια πυρηνική καταστροφή.
«Πρόκειται πραγματικά περί ενός δυναμικού για μια πυρηνική και μαζική καταστροφή στην Ασία και το δυναμικό αυτό, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να αναπτύξει πυραύλους θα μπορούσε, σε κάποιο σημείο στο μέλλον και εάν δεν κάνουμε κάτι να φτάσει μέχρι και τις ΗΠΑ».
THAAD: Το αντιβαλλιστικό σύστημα που τοποθετούν οι ΗΠΑ στη νότια Κορέα και το τόξο κάλυψης που παρέχει