16.4.17

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τούρκοι στρατιώτες μπαίνουν σε κουρδικά εκλογικά τμήματα και απειλούν τους ψηφοφόρους! (φωτό & βίντεο)


Η BIA  ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΧΙΤΛΕΡ!Juan

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ Ρ.Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ «ΟΧΙ» 

Με επεισόδια όπως φαίνεται θα διεξαχθεί το ιστορικό δημοψήφισμα στη Τουρκία όπου ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει επιστρατεύσει όλους τους τρόπους και τα μέσα προκειμένου να βγει το «ναι». Οι τελευταίες πληροφορίες σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, λένε πως στρατιώτες και φύλακες χωριών εισήλθαν στο σχολείο της συνοικίας Χοσάπ του κουρδικού χωριού Γιουρπινάρ, στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας, και φόβισαν τους χωρικούς για να ψηφίσουν υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.
 
Οι ένστολοι εισήλθαν στις τάξεις, που λειτουργούν ως εκλογικά τμήματα κι έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων στους ψηφοφόρους ενώ εμπόδισαν και τους εκλογικούς αντιπροσώπους από τα καθήκοντά τους.
 
Οι στρατιώτες και οι φύλακες των χωριών έστρεψαν και τα όπλα τους προς τους εκλογικούς αντιπροσώπους όταν προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για την επέμβασή τους.
 
«Θα πάρετε αυτό που σας έρχεται όταν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Θα το γκρεμίσουμε αυτό το σχολείο», είπαν οι στρατιώτες στους εκλογικούς αντιπροσώπους ενώ παράλληλα έλεγαν στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι».
 
Οι φύλακες των χωριών είναι ένοπλοι ντόπιοι, αρκετοί από αυτούς Κούρδοι, συνεργάτες του τουρκικού καθεστώτος. Για τους Κούρδους πατριώτες θεωρούνται δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες.
 
Το κουρδικό πρακτορείο ANF ανάρτησε και φωτογραφία που δείχνει τους στρατιώτες να ελέγχουν τις ταυτότητες, δίχως να έχουν εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο.
 
Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν σε κουρδικό εκλογικό τμήμα και απείλησαν τους ψηφοφόρους
 
Να σημειωθεί ότι, το καθεστώς Ερντογάν απείλησε τις προηγούμενες ημέρες τους Κούρδους χωρικούς στην επαρχία Μπιτλίς ότι θα χάσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους εάν στα εκλογικά τμήματα των περιοχών τους επικρατήσει το «όχι» στη σουλτανοποίηση.
 
Αντιθέτως, εάν επικρατήσει το «ναι» στη σουλτανοποίηση του αφέντη της Άγκυρας, τότε οι τίτλοι ιδιοκτησίας που έχουν κατασχεθεί από το καθεστώς θα τους επιστραφούν.
 
Δύο ημέρες πριν από δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, η πίεση αυξήθηκε κατά των Κούρδων ψηφοφόρων στην επαρχία Μπιτλίς, όπου το σοσιαλιστικό φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών – HDP, είναι ισχυρό.
 
Το παράρτημα του κόμματος αυτού στην Μπιτλίς υπέστη πολλές επιδρομές την περασμένη εβδομάδα και αρκετά από τα στελέχη έχουν συλληφθεί, αλλά οι τα υπόλοιπα στελέχη συνεχίζουν να εργάζονται με αποφασιστικότητα, όπως γράφει στην αγγλική το ημιεπίσημο κουρδικό πρακτορείο Firat.
 
 
Το δημοσίευμα, σημειώνει ότι στο χωριό Βασάν και ορισμένα άλλα χωριά στην Μπιτλίς οι κάτοικοι αναφέρουν ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας τους κατασχέθηκαν και θα μπορούσαν να τους επιστραφούν μόνο εάν το αποτέλεσμα στην περιοχή τους είναι υπέρ του «ναι» στον Ερντογάν.
 
Σε πολλά χωριά οι Κούρδοι έχουν απειληθεί: «Εάν το αποτέλεσμα σε αυτό το χωριό δεν βγει Ναι, το κράτος θα κατασχέσει όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας», είπαν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι.
 
Την ίδια ώρα, τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα BirGun. και στο οποίο «κρυφοί» οπαδοί του «όχι» αποκαλύπτουν τους φόβους τους.
 
Τη δύσκολη θέση των πολιτών που θα ψηφίσουν «όχι» στη συνταγματική αλλαγή είχε επισημάνει πριν από λίγες ημέρες και ο Μίχαελ Λινκ, διευθυντής του τμήματος δημοκρατικών θεσμών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Σε συνέντευξη που δημοσίευσε η Die Welt ο Λινκ σημείωνε ότι οι πολέμιοι της συνταγματικής αναθεώρησης είναι εκτεθειμένοι σε περιορισμούς που πηγάζουν από το γεγονός ότι η χώρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Υπάρχει εκφοβισμός των οπαδών τού όχι, ενώ πολλά ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση τους περιγράφουν με μελανά χρώματα ως εχθρούς», είπε χαρακτηριστικά.

πηγη: pronews