25.4.17

Στην Τουρκία πολίτες “εξαφανίζονται”! Στοιχεία και βίντεο με απαγωγές “αντοφρονούντων”!


Κάθε χούντα που σέβεται τον εαυτό της φροντίζει να “εξαφανίζει κόσμο”! Στην Τουρκία φαίνεται ότι ακολουθούν πιστά τις “συνταγές” χωρών με δικτατορικά καθεστώτα. Όπως γράφουν ανεξάρτητες ακόμη τουρκικές ιστοσελίδες όπως η turkeypurge.com οι εξαφανίσεις πολιτών που κατά το καθεστώς Ερντογάν θεωρούνται “φιλογκιουλενιστές”  ή αντίθετοι στο AKP γενικώς,γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες.

Η ιστοσελίδα κάνει αναφορά σε επτά τέτοιες περιπτώσεις επικαλούμενη πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Aktif Haber.
Ανάμεσα στα στοιχεία που υπάρχουν υπάρχει κι ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας στο οποίο φαίνονται περιπτώσεις πολιτών που με τη βία επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα.
Οι επτά περιπτώσεις “εξαφάνισης” αφορούν σε δύο καθηγητές ,δύο υπαλλήλους Πανεπιστημίων,δυο στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών ,έναν υπάλληλο της Αρχής Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (BTİK) και έναν υπάλληλο της Αρχής Ανταγωνισμού.
Οι συγγενείς τους περιγράφουν ότι οι άνθρωποί τους εξαφανίστηκαν σαν να τους κατάπιε η γη!
Ο Cengiz Usta, 44χρονος δάσκαλος στην Σμύρνη, ο οποίος απολύθηκε από την εργασία του είναι αγνοούμενος από τις 4 Απριλίου  . Ο Usta ήταν δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο Cumhuriyet στην περιοχή Τορμπαλί της Σμύρνης έως ότου απολύθηκε με κυβερνητικό διάταγμα την 1η Σεπτεμβρίου 2016.
“Ο αδερφός μου άφησε την κόρη του στο σπίτι και βγήκε για να πληρώσει το τέλος συντήρησης του ανελκυστήρα. Δεν έχει επιστρέψει ακόμα σπίτι. Ένας μάρτυρας ισχυρίζεται ότι ο αδελφός μου αναγκάστηκε να μπει σ΄ ένα αυτοκίνητο από δύο άνδρες στην οδό Abdulkadir. Αυτό καταγράφηκε και στα αρχεία της αστυνομίας », δήλωσε  ο μεγαλύτερος αδελφός του καθηγητή Selim Usta.
Ο 41χρονος καθηγητής φιλοσοφίας, Önder Asan, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στη γειτονιά Σουτεπέ της Άγκυρας την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τη σύζυγό του Fatma Asan. Ο ειδικός ιστότοπος ειδήσεων Aktif Haber αναφέρει ότι ο Önder εργάστηκε ως καθηγητής φιλοσοφίας σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που η κυβέρνηση έκλεισε  μετά τις 15 Ιουλίου.
Η Fatma  δήλωσε ότι βρήκε το αυτοκίνητο του συζύγου της  σταθμευμένο κοντά στο Şentepe με τα ελαστικά του σκασμένα. Λέει επίσης ότι η αστυνομία και ο υπεύθυνος εισαγγελέας είναι  απρόθυμοι να διερευνήσουν την υπόθεση .
Ο Turgut Çapan, πρώην υπάλληλος του Πανεπιστημίου Turgut Özal, απήχθη στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τη σύζυγό του Ülkü Çapan.
Ο Mesut Geçer εργαζόταν στην MIT μέχρις ότου απολύθηκε  μετά το πραξικόπημα. Απήχθη στη συνοικία Çakırlar στην περιοχή Yenimahalle της Άγκυρας, στα τέλη Μαρτίου .
Σύμφωνα με το Aktif Haber, τα μέλη της οικογένειάς του δυσκολεύονται ακόμη και να υποβάλουν αναφορές για να ζητήσουν πληροφορίες .
Ο Hüseyin Kötüce, ένας υπάλληλος του BTİK, απήχθη σύμφωνα με πληροφορίες στο πάρκινγκ του σταθμού Batıkent στην Άγκυρα  τον Φεβρουάριο . Τα μέλη της οικογένειας βρήκαν το παλτό του .
Ο Mustafa Özgür Gültekin, υπάλληλος της Αρχής Ανταγωνισμού,έχει εξαφανσιστέι από τις   21 Δεκεμβρίου 2016.
Αμέσως μετά την έξοδο του από κατάστημα στο  Gültekin της Άγκυρας , απήχθη από μια ομάδα ανδρών που αργότερα τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί  σε φορτηγό Volkswagen Transporter με φιμέ τζάμια .
Αυτές οι περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στο βίντεο! Πόσες ακόμη υπάρχουν;
Κι όμως μ΄ όλα αυτά κανέναν στη συνήθως…ευαίσθητη Δύση δεν απασχολούν!
militaire