23.4.17

“Είμαστε ευγνώμονες για τη Σούδα” δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Παιατ


 Ευγνώμονες δηλώνουν οι Αμερικανοί για τη βάση της Σούδας, η οποία θεωρούν ότι διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου.
 Αυτό τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Παιατ που μίλησε στην εκπομπή ” Με Αρετή και Τόλμη” και την Αλεξία Τασούλη.
 Ο Αμερικανός πρέσβης  χαρακτηρίζει τη Σούδα, ως μια σημαντική πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να ενισχυθούν οι σχέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών. “Είμαι εντυπωσιασμένος από τον σεβασμό και τον επαγγελματισμό μεταξύ των δυνάμεων της αεροπορίας και του ναυτικού των χωρών μας και ευελπιστώ στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας με τέτοιο τρόπο που θα ενισχύσει την ασφάλεια και των δύο χωρών” τονίζει με νόημα ο Αμερικανό αξιωματούχος. 
Αναφέρθηκε ακόμη στην επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμυνας στις ΗΠΑ και στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομολογό του Τζειμς Μάτις, την οποία χαρακτήρισε “εξαιρετική”. 
 “Η Ελλάδα αποτελεί σύμμαχο-κλειδί στο ΝΑΤΟ και στρατηγικά κρίσιμο παράγοντα. Ενας ισχυρός συνεργάτης στην ανατολική Μεσόγειο την περίοδο μάλιστα που πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ είναι η αντιμετώπιση των ISIS στη Συρία. Ενας δυνατός σύμμαχος, στη συνεργασία με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων διατηρώντας μια Ευρωπαική τροχιά” ενώ τάχθηκε υπερ της παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
militaire