20.4.17

Γραφικότητες!!!

Η ΝΔ ζητά σύγκληση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών για…τη Βενεζουέλα!

Αφού εδώ στην Ελλάδα και στη “γειτονιά” μας είναι όλα λυμένα ,βουλευτές της ΝΔ είπαν να αναλάβουν πρωτοβουλία για να διορθώσουν την κατάσταση και στην φλεγόμενη Βενεζουέλα!!!

Σύμφωνα με όσα γράφει το ΑΠΕ “μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη δολοφονία διαδηλωτών, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα”!!!
Δεν θυμόμαστε πότε έχει ζητηθεί άμεση σύγκλιση της Διαρκούς ΕΠιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,όχ μόνο από τη ΝΔ αλλά από οποιοδήποτε κόμμα για τα ελληνοτουρκικά για παράδειγμα. Για τη Βενεζουέλα όπου συμβαίνουν πράγματι σοβαρές ταραχές,φαίνεται ότι Έλληνες βουλευτές ανησυχούν περισσότερο…
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση “οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που – σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας – έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ένταση και αστάθεια».
Καταδικάζουν «τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας». Καταδικάζουν «τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να αναστείλει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και να τις μεταθέσει στον εαυτό του» και υπογραμμίζουν ότι «η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας οφείλει να αποκαταστήσει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου να αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στην χώρα».
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν «την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να σεβαστούν το ίδιο τους το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων των εξουσιών που αυτό αποδίδει στα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου». Επίσης, «καλούν την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας:
– Nα προστατεύσει τον διαχωρισμό των εξουσιών και την ανεξαρτησία του Εθνικού Κοινοβουλίου με το να αποκαταστήσει την θεσμική εξουσία που του αφαιρέθηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου…
– Nα απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολιτικούς κρατούμενους στη χώρα…
– Nα συμμορφωθεί με το Σύνταγμα της χώρας και να ορίσει εκλογές οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους ελεύθερα και με διαφανή τρόπο.
– Nα σεβαστεί και να εγγυηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των ειρηνικών συγκεντρώσεων…
– Nα επιτρέψει την είσοδο και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα ως πρώτης προτεραιότητας και να επιτρέψει την πρόσβαση σε παγκόσμιους οργανισμούς που θέλουν να βοηθήσουν τους πολίτες της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρόσφατες εξελίξεις».
Καταλήγοντας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την Κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
militaire
____________________________
Μήπως θα πρέπει η Ελλάδα να επέμβει ενόπλως στη Βενεζουέλα για να αποκαταστήσει τη τάξη;
Καλά η ΝΔ δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί και αυτοξεφτιλίζεται; Θέλει λέει να κυβερνήσει κιόλας! 
Μάλλον με τη...Χονολουλού θα πρέπει  να ασχοληθεί, όπως λέει και το τραγούδι, σχετικά με τη τρέλα...
Της αφιερώνουμε το σχετικό τραγουδάκι:

Juan