15.4.17

Ανακοίνωση «Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α» για λεκτική επίθεση του Δημοσιογράφου Δήμου βερύκιου στον ALPHA - (Video)......


Ανακοίνωση Νο1 / 12 Απρ 2017 
 Αήθης επίθεση δημοσιογράφου του ALPHA σε Ελληνίδες χήρες 

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Χριστού μας, διάλεξε ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δήμος Βερύκιος, να επιτεθεί λεκτικά με αήθεις φράσεις και χαρακτηρισμούς κατά Ελληνίδων γυναικών.

Δε σεβάστηκε ούτε το πένθος μας, ούτε τον πόνο μας που χάσαμε τον άνθρωπό μας, άλλες απότομα και απροειδοποίητα (καρδιά, εγκεφαλικό, αυτοκτονία)  και άλλες μετά από βαριά ασθένεια (συνήθως καρκίνο), ούτε τις Άγιες Ημέρες που διανύουμε. Δε σεβάστηκε την αγωνία των συζύγων μας που την ώρα που έφευγαν από τη ζωή τα τελευταία λόγια τους, ήταν: «Συγνώμη! Τι θα απογίνεις εσύ τώρα!»

Δε σεβάστηκε τα παιδιά μας πολλά από αυτά ανήλικα, που έχασαν το στήριγμα τους, τον ήρωα τους, ούτε την προσπάθεια τους να ανασυγκροτήσουν τη ζωή τους. Παρά την προσπάθεια των υπολοίπων δημοσιογράφων της εκπομπής «Happy Day», δε σεβάστηκε το δίκαιο αγώνα μας για την επιβίωση. Η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο. Είναι το βαρύ κτύπημα της μοίρας που ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του.

Εμείς, οι Ελληνίδες χήρες, δεν θα πέσουμε στο επίπεδο του, αν και θα είχαμε κάθε δικαίωμα, να επιστρέψουμε τις ύβρεις και τους αήθεις χαρακτηρισμούς.  Τις αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού:
«Δεν θα κλάψω για τις συντάξεις χηρείας…»
«...να πάρει τον πισινό της η χήρα…»
«…η χήρα ν' αφήσει την κλάψα και να βγει να δουλέψει...»
«... δε μπορεί η Ελληνίδα χήρα να λιάζεται, γιατί τον ξεπάστρεψε...»

            Περιμένουμε από το τηλεοπτικό κανάλι ALPHA και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη κ. Δημήτρη Κοντομηνά, που κοινοποιείται η παρούσα ανακοίνωση, όχι μόνον να πάρει θέση στα αίσχη που ξεστόμισε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, αλλά και να συνδράμει στον αγώνα για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις συντάξεις χηρείας και την αδικία που συντελείται από το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Καλή Ανάσταση – Ευλογημένο και Χαρούμενο Πάσχα

Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                Η Αντιπρόεδρος


Λαμπρινή Σαμαρά                     Καλλιόπη Δεληγιάννη