11.4.17

Π. Καμμένος 5 ημέρες πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία: «Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ - ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 

«Θα εφαρμοστούν οι εθνικοί σχεδιασμοί, αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να προσβάλει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση» διεμήνυσε στην Αγκυρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος από την Πρίστινα, όπου επισκέφθηκε την έδρα της ελληνικής δύναμης Κοσσυφοπεδίου.

Πέντε ημέρες πριν από το τουρκικό δημοψήφισμα το ΓΕΕΘΑ ανακάλεσε τις άδειες του προσωπικού, διέταξε αυξημένη επιφυλακή και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στέλνει μήνυμα στη Τουρκία, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί η Ελλάδα καμία κίνηση που θα θέσει σε κίνδυνο κυριαρχία, έλεγχο και δικαιώματα σε έδαφος, θάλασσα και αέρα από την Θράκη μέχρι τα απώτατα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «η Ελλάδα δεν έχει πλέον ρόλο κομπάρσου, αλλά μετά από πολλά χρόνια επανακτά σιγά - σιγά έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ενός μεγάλου άξονα σταθερότητας απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία, απέναντι στο φονταμενταλισμό και απέναντι σε νέα φαινόμενα που βλέπουμε να αναπτύσσονται και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «η αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας, η προετοιμασία για την υπογραφή μιας πολύ σημαντικής επέκτασης αμυντικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από ένα σε πέντε έτη, οι διμερείς πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα με την υπογραφή της συμφωνίας με το Ισραήλ, τις συμφωνίες με την Ιορδανία, τις συμφωνίες με την Αίγυπτο και με τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής, καθιστούν την Ελλάδα μία γεωπολιτική δύναμη, γεγονός που συνδέεται άμεσα και με την ενεργειακή πολιτική που χαράσσεται πλέον στην περιοχή της Μεσογείου». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου, «προκειμένου να αποκαταστήσουμε τα μεγάλα πλήγματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Όπως είπε, «μέχρι τώρα, ο δικός μας προϋπολογισμός δεν έχει μειωθεί ούτε ένα ευρώ παρότι αποτελούσε και στόχο των δανειστών».

«Τα έσοδα από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω ενοικίασης των χώρων αυτών θα αποδοθούν στο σύνολό τους στο προσωπικό», πρόσθεσε.

Ακόμη, κατά τον κ. Καμμένο, η διάθεση παλιού μη επιχειρησιακού αλλά ενεργού υλικού, όπως παλιά πυρομαχικά, έχει αρχίσει να φέρνει έσοδα στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μόνο τις τελευταίες μέρες, μετά από πρόταση του ΣΑΓΕ και έγκριση της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ, έχουμε υπογράψει συμφωνίες της τάξης περίπου των 80 εκατομμυρίων ευρώ, πρόσθεσε.

«Αυτά τα χρήματα διατίθενται για τη δημιουργία υποδομών- οικήματα- που θα ενισχύσουν το προσωπικό», συνέχισε και εξέφρασε την ευχή τον επόμενο χρόνο μετά από τις συμφωνίες οι οποίες θα έχουν επιτευχθεί, «να ξεπεράσουμε το στόχο των 1000 σπιτιών που θα δίνονται κάθε χρόνο στο προσωπικό».

«Η απόφαση και δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αποκαταστήσουμε μέσω των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τις μισθολογικές αδικίες υλοποιείται όσον αφορά τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, κρατώντας αυτά τα χρήματα» συνέχισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι «μετά από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές και την έξοδο της χώρας μας από την εποχή των μνημονίων θα μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατό».