10.4.17

Κρήτη: Βρήκε 50.000 ευρώ στον δρόμο και τα επέστρεψε!


Παράξενο παιχνίδι έπαιξε η τύχη σε έναν 47χρονο διασώστη του ΕΚΑΒ, ο οποίος έχασε στον δρόμο έναν θησαυρό ύψους 50.000 ευρώ, αλλά στάθηκε πολύ τυχερός, καθώς αυτός που τον βρήκε ήταν ένας έντιμος συγχωριανός του, ο οποίος του τον επέστρεψε!

Η περιπέτεια που έζησε ο διασώστης του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας Γρηγόρης Επιτροπάκης δείχνει πως θαύματα γίνονται ακόμα και στις δύσκολες μέρες της ανέχειας.


Πριν από λίγες ημέρες, ο 47χρονος έβαλε 50.000 ευρώ σε έναν φάκελο -προορίζονταν για την αγορά ενός αγροτικού μηχανήματος- και τον τύλιξε σε πλαστικές σακούλες.
Στη συνέχεια, έβαλε το κομπόδεμα μέσα σε ένα σακίδιο, μαζί με προσωπικά του αντικείμενα και το κρέμασε στο τιμόνι της μηχανής του, για να καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα.

Δεν πρόλαβε
Ωστόσο, κάποιες άλλες δουλειές τον καθυστέρησαν και δεν πρόλαβε την τράπεζα ανοιχτή.
Ετσι, πήρε άπραγος τον δρόμο της επιστροφής, αλλά στη διαδρομή από το χωριό Μύρτος προς την Ψαρή Φοράδα το σακίδιο του παράπεσε!

Οταν έφτασε στην Ιεράπετρα, ο 47χρονος διαπίστωσε έντρομος πως η τσάντα με τα χρήματα είχε «κάνει φτερά» και άρχισε να την αναζητά, ρωτώντας τους περαστικούς.
Μόλις κατάφερε να ανακτήσει την ψυχραιμία του, θυμήθηκε πως μέσα είχε βάλει και δύο κινητά και άρχισε να καλεί τον αριθμό του ενός, το οποίο ήταν ενεργοποιημένο.

Υστερα από αλλεπάλληλες κλήσεις, απάντησε κάποιος και, προς μεγάλη του έκπληξη, ο 47χρονος διαπίστωσε πως ήταν ο 43χρονος συγχωριανός του Αρης Δασκαλάκης, ο οποίος βρήκε το σακίδιο και το περιμάζεψε στο σπίτι του.
Η κατάληξη ήταν η τσάντα με τα χρήματα να επιστρέψει στον κάτοχό της, ενώ ο αξιοπρεπής και έντιμος συγχωριανός αρνήθηκε να δεχτεί αμοιβή για την καλή πράξη του.
espressonews.gr