12.4.17

«Βόμβα» Π.Καμμένου σε άρθρο του στην ετήσια έκδοση «ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2017-2018»: «Με νέο σχέδιο Μάρσαλ οι ΗΠΑ θα σώσουν την Ελλάδα»


ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΣΕ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Κ.ΣΗΜΙΤΗ, Τ.ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ Ν.ΤΡΑΜΠ 

Ενα νέο "σχέδιο Μάρσαλ", δηλαδή δωρεάν βοήθειας, πέρα από τον δανεισμό των Ευρωπαίων, διαβλέπει ό υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ότι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα, προκειμένου να ανορθωθεί η χώρα από την καταστροφή των ανακυκλούμενων "χρυσοτόκων" δανεισμών της ΕΕ!
 
Σε αποκλειστικό άρθρο του στην ετήσια έκδοση ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2017-2018 για το ισοζύγιο ένοπλης ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου, που κυκλοφόρησε σήμερα σε όλη την Ελλάδα, ο Π.Καμμένος ρίχνει πραγματική "βόμβα" γράφοντας σχετικά: "Μεσοπρόθεσμα διαβλέπω διερεύνηση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε διμερές επίπεδο πέρα και έξω από τις υφιστάμενες συνθήκες. Διεύρυνση που μπορεί να καταλήξει σε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ"!
 
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρεται σε νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ: "Αυτή η συμμαχία και η νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ, πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να διευρυνθεί σε όλους τους τομείς με ευεργετικά για τη χώρα μας αποτελέσματα.
 
Πιστεύω πως ένα πρώτο δείγμα θα δοθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την αλλαγή στάσης που προβλέπω πως θα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ακολουθώντας μία στάση επωφελέστερη για τις ελληνικές θέσεις".
 
Πριν καταλήξει σε αυτή την δήλωση που αν υλοποιηθεί μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας και να την βγάλει από την "μαύρη νύχτα" της οικονομικής καταστροφής που βιώνει εδώ και επτά χρόνια πλέκει το εγκώμιο του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ και επιτίθεται στον Τ.Σόρος τονίζοντας ότι "Το τέρας του νεοφιλελευθερισμού λοιπόν, έφερε μία νέα εφιαλτική τάξη πραγμάτων, στην οποία τύποι όπως ο Σόρος που δεν έκανε ποτέ τους μία υγιή επένδυση, δεν δημιούργησαν πότε τους μία θέση εργασίας, γινόντουσαν δισεκατομμυριούχοι ποντάροντας στην κατάρρευση ολόκληρων Εθνών!
 
Κατάρρευση που εν πολλοίς, προκαλούσαν οι ίδιοι, με δοτούς πολιτικούς τύπου Παπανδρέου.Ο πρόεδρος Τραμπ ως επιχειρηματίας έκανε πραγματικές επενδύσεις, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και δεν κατέστρεφε έθνη για να γεμίζει τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους."
 
Αλλά πέρα από αυτό αποκαλύπτει ότι η ενδυνάμωση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδος-ΗΠΑ μπορούν πλέον να συγκριθούν μόνο με την προδικτατορική εποχή, με μόνη διαφοροποίηση ότι πλέον οι Αμερικανοί δεν αντιμετωπίζουν την χώρα ως προτεκτοράτο, αλλά ως εταίρο: "Είχα ήδη ενημερώσει τους στενούς συμβούλους του Donald Trump, αλλά και προσωπικά τον ομόλογο μου, στρατηγό James Mattis για τις ελληνικές θέσεις.
 
Ετσι εξασφαλίσαμε την ευρύτατη πλειοψηφία στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ απέναντι στην Τουρκία.
 
Η πρόσφατη άσκηση "Ηνίοχος" όπου συμμετείχαν και Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι δείγμα της στενής συνεργασίας που δημιουργείται ανάμεσα στις δύο χώρες, ακόμα και πέραν του ΝΑΤΟ".
 
Στο ίδιο άρθρο πραγματοποιεί σφοδρή επίθεση στο "σύστημα ΠΑΣΟΚ" που κατέστρεψε, όπως αναφέρει, την χώρα καταδεικνύοντας ως κύριους υπεύθυνους τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη: "Η κυρία ευθύνη όμως για την δυσφήμιση και τον διασυρμό της Ελλάδας παραμένει στις προγενέστερες πολιτικές ηγεσίες που κατέλαβαν την εξουσία με σαφέστατη σκοπιμότητα.
 
Ποιος άλλωστε θα σεβόταν μια χώρα που ο ίδιος της ο πρωθυπουργός έκανε κρυφές συναντήσεις προκειμένου να την υποδουλώσει και να κερδοσκοπήσουν οικονομικά συμφέροντα της βάρος της; Και την ίδια στιγμή κατηγορούσε, σε διεθνή δίκτυα μάλιστα, όλο τον ελληνικό λαό ως διεφθαρμένο;".
 
Επίσης εντύπωση προκαλεί η μετωπική και σφοδρή επίθεση που πραγματοποιεί κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη: "Βασικός υπεύθυνος και αρχιτέκτονας της στρατηγικής εθνικής απομόνωσης υπήρξε ο Κώστας Σημίτης και η πολιτική που άσκησε από το 1996.
 
Διότι ο Κώστας Σημίτης, εκτός από αρχιτέκτονας της χρεοκοπίας, θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ζημίωσε βαθύτατα το έθνος με τις ολέθριες αποφάσεις του.
 
Η παράδοση του Οτσαλάν, η συνέργεια στον βομβαρδισμό της φίλης Σερβίας και το αποκορύφωμα, η αναγνώριση των γκρίζων ζωνών την μαύρη νύχτα των Ιμίων. Έβαλε την Ελλάδα σε έναν κύκλο πρωτοφανούς εσωστρέφειας και συνεχούς υποχωρητικότητας".
 
Στο ίδιο άρθρο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος περιγράφει την ελληνική "Λευκή Βίβλο" για τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας, δίνει εικόνα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο,τον πόλεμο κατά των ισλαμιστών κλπ.
 
Στην ίδια έκδοση θα βρείτε άρθρο και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη το οποίο θα υπάρξει ειδικό σημείωμα, καθώς τέσσερις ημέρες πριν τι δημοψήφισμα στην Τουρκία η θέση του Αρχηγού κρίνεται ως ιδιαίτερης σημασίας.
 
Ακόμα και ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τ.Ροζολής μιλά για την προσπάθεια ανάστασης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και τις προοπτικές που έχει να συμβάλει στην αμυντική θωράκιση και αυτοτέλεια της χώρας.
 
Και φυσικά 160 σελίδες ύλης σε έναν πολυτελή τόμο για το καθ'αυτό αντικείμενο της έκδοσης, το ισοζύγιο ένοπλης ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας και Κύπρου στην μεγαλύτερη και μοναδική έκδοση που εφέτος κλείνει 20 χρόνια εκδοτικής ζωής.
Ο πρόεδρος Τραμπ ως επιχειρηματίας άλλωστε, ναι μεν είχε σκοπό το κέρδος, έκανε όμως πραγματικές επενδύσεις, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και δεν κατέστρεφε έθνη για να γεμίζει τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους. Αυτός είναι ο λόγος που θεώρησα την εκλογή Τραμπ ως μία ελπιδοφόρο εξέλιξη με σαφείς ενδείξης επωφελούς διοίκησης και για τα εθνικά μας συμφέροντα.
 
Αυτός ήταν και ο λόγος που από την προεκλογική εκστρατεία στάθηκα στο πλευρό των αμερικανών ελληνικής καταγωγής που απάρτιζαν τον στενό πυρήνα συνεργατών του νέου προέδρου. Αυτή μου η επιλογή φέρνει ήδη αποτελέσματα, Όπως αποδείχθηκε στα δύο ταξίδια που έκανα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και τις επιτυχείς συναντήσεις που κεφαλαιοποιήθηκαν και στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ. 
 
Έχοντας ήδη ενημερώσει τους στενούς συμβούλους του Donald Trump, αλλά και προσωπικά τον ομόλογο μου, στρατηγό James Mattis, εξασφαλίσαμε την ευρύτατη πλειοψηφία στην πρόσφατη σύνοδο απέναντι στην Τουρκία. Η πρόσφατη άσκηση Ηνίοχος όπου συμμετείχαν και Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι δείγμα της στενής συνεργασίας που δημιουργείται ανάμεσα στις δύο χώρες, ακόμα και πέραν του ΝΑΤΟ.
 
Αυτή η συμμαχία και η νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ, πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να διευρυνθεί σε όλους τους τομείς με ευεργετικά για τη χώρα μας αποτελέσματα. Πιστεύω πως ένα πρώτο δείγμα θα δοθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την αλλαγή στάσης που προβλέπω πως θα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ακολουθώντας μία στάση επωφελέστερη για τις ελληνικές θέσεις.
 
Μεσοπρόθεσμα όμως διαβλέπω διερεύνηση της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο πέρα και έξω από τις υφιστάμενες συνθήκες. Διεύρυνση που μπορεί να καταλήξει σε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ.