8.3.17

Διαρροή Wikileaks: Πώς η CIA παρακολουθεί μέσω τηλεοράσεων


Xιλιάδες απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούν στη δράση της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ σε όλον τον κόσμο έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα ο ιστότοπος WikiLeaks. 
  


Σε αυτά περιγράφονται λεπτομερώς οι τρόποι που χρησιμοποιεί η CIA για να κάνει υποκλοπές και παρακολουθήσεις από τηλέφωνα, εφαρμογές επικοινωνίας και ηλεκτρονικές συσκευές. 

Τα έγγραφα, που αποτελούν την μεγαλύτερη διαρροή που έχει γίνει για την CIA υπό την κωδική ονομασία Vault 7, εστιάζουν σε τεχνικές hacking, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που η CIA συνεργάστηκε με την αντίστοιχη βρετανική υπηρεσία για να ανακαλύψει τη μέθοδο με την οποία μπορεί να μετατρέψει μια έξυπνη τηλεόραση ( SMART tv)σε μηχανισμό παρακολούθησης.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι hackers της CIA στοχεύουν smartphones και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη αποτελεί "μυστική βάση της CIA".
Αναφέρεται επίσης, το πρόγραμμα Weeping Angel, το οποίο αφορά τον τρόπο που μπορεί μια έξυπνη τηλεόραση να φαίνεται κλειστή αλλά να χρησιμοποιείται για παρακολούθηση.
(Φωτό: AP Images / Carolyn Kaster)
http://greeknation.blogspot.gr