1.3.17

Πρώτοι οι πιλότοι της ΠΑ στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση TLP στην Ισπανία - Πρώτευσαν σε όλα τα σενάρια μάχης


ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ F-16C/D ADV. ΤΗΣ 336Μ

Για άλλη μια φορά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα η ΠΑ  έδειξαν την ανωτερότητά τους ακόμα και με διεθνή ανταγωνισμό παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.
Οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της 336 Μοίρας της 116ης Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, πρώτευσαν σε τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών του ΝΑΤΟ, που συμμετείχαν στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2017, του Tactical Leadership Programme - Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας (TLP), που διεξήχθη από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου, στην αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στο εν λόγω πρόγραμμα, με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ Αdvance της 336 Μοίρας και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η 336 Μοίρα ανέλαβε αποστολές προστασίας μικτών σχηματισμών σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων (COMAO), με σκοπό την εξοικείωση και την συνεργασία όλου του προσωπικού, που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.