13.3.17

Ραγδαίες εξελίξεις στο δυστύχημα της Porsche: Συμπληρώνεται το «παζλ» της τραγωδίας


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ H ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟ AUDI 


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.  Σύμφωνα με πληροφορίες η Porsche 911 S  εισήχθη στην Ελλάδα από τη Γερμανία μεταχειρισμένη χωρίς να μεσολαβήσει η αντιπροσωπία. Αυτό στη γλώσσα της πιάτσας των εμπόρων αυτοκινήτων λέγεται «παραεισαγωγή».
Ετσι η Τροχαία, πριν απευθυνθεί στον κ. Απόστολο Βακάκη για περαιτέρω λεπτομέρειες, περιμένει απαντήσεις από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για το ποια είναι τα συνεργεία που συντηρούσαν το αυτοκίνητο. 
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι αιτία του τροχαίου είναι το σκάσιμο του πίσω δεξιού λάστιχου που άρχισε να χάνει αέρα ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο εκτροπής, ωστόσο οι αξιωματικοί της Τροχαίας δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν με βεβαιότητα γιατί το λάστιχο στο 82,4ο χιλιόμετρο άρχισε να ξεφουσκώνει.
Εφταιγε η υπερθέρμανση λόγω παλαιότητας ή κάποιο αντικείμενο που βρέθηκε στον δρόμο;
Μια απάντηση που θα δώσουν οι δύο πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί για να ερευνήσουν το αυτοκίνητο, στους οποίους έχει ανατεθεί να ερευνήσουν τον αυτοκινητόδρομο, αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών. 
Ο ποδοσφαιριστής με το Audi 
 Η υπόθεση με τη φονική Porsche, λόγω της σοβαρότητας αλλά και της δημοσιότητας που έχει λάβει, απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας που ζητούν καθημερινά ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι έρευνες. Αποτέλεσμα, να ερευνάται σε βάθος κάθε πτυχή της υπόθεσης και με οδηγό τα βίντεο της Νέας Οδού. 
Ετσι αποδείχτηκε ότι όσα υποστήριξε ο Υπάτιος Πατμάνογλου για ένα Audi που σταμάτησε στο σημείο λίγα λεπτά μετά την τραγωδία είναι αληθή. Σύμφωνα με τα βίντεο, 8 λεπτά μετά την πρόσκρουση της Porsche με το Honda Civic, από το σημείο διήλθε ένα Audi R8, το οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ποιον ανήκει. Πρόκειται για γνωστό ποδοσφαιριστή που, όπως αποδεικνύεται από τις 19 κάμερες στα 50 χιλιόμετρα από τα διόδια Αφιδνών, μέχρι το πάρκινγκ του θανάτου, ακολουθούσε τη δαιμονισμένη Porsche χωρίς όμως ποτέ να εμπλακεί σε κόντρα με τον οδηγό της. Απλά, τα δύο supercars κινούνταν σε παράλληλες πορείες. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δώσει κατάθεση για όλα όσα είδε εκείνο το απόγευμα να συμβαίνουν στην εθνική οδό. 
Η αλλαγή πραγματογνωμόνων και η απώλεια αέρα 
Την περασμένη Δευτέρα η Εισαγγελία Θηβών διόρισε δύο πραγματογνώμονες από τη Βοιωτία προκειμένου να ασχοληθούν με τη μοιραία Porsche και να αποφανθούν για το πώς συνέβη το τροχαίο.
Ο διορισμός τους κράτησε λίγες ώρες γιατί ο ένας ζήτησε να παραιτηθεί, όπως και έγινε, ενώ ο δεύτερος ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του. Ετσι, λοιπόν, επελέγησαν να τους αντικαταστήσουν δύο άλλοι πραγματογνώμονες από την Αθήνα.
Παράλληλα, δύο ακόμη θα ασχοληθούν με τον αυτοκινητόδρομο, σε ό,τι έχει να κάνει με το οδόστρωμα, ακόμη και με το πάρκινγκ και τις τουαλέτες. Ψάχνουν δηλαδή να δουν αν το πάρκινγκ και οι τουαλέτες στο 83,6ο χιλιόμετρο κατασκευάστηκαν με τις προδιαγραφές που ορίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. 
Σε αυτό το κομμάτι θα υπάρξει συνεργασία των πραγματογνωμόνων προκειμένου να διαπιστώσουν γιατί στο 82,4ο χιλιόμετρο, δηλαδή ένα χιλιόμετρο πριν σκάσει το πίσω δεξιό λάστιχο της μαύρης Porsche 911 S, άρχισε να χάνει αέρα.
Πληροφορίες λένε ότι δύο είναι τα ενδεχόμενα: το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αυτοκίνητο του «Mr Jumbo» εισήχθη με τα συγκεκριμένα ελαστικά, τα οποία φορούσε το αυτοκίνητο πάνω από μια δεκαετία, ήταν χειμερινά και συνεπώς ιδιαίτερα καταπονημένα και ακατάλληλα και σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα, η οποία ξεπερνούσε τα 250 χιλιόμετρα την ώρα, άρχισαν να διαλύονται.
Ετσι, μέσα σε ένα χιλιόμετρο το πίσω λάστιχο έχασε όλο τον αέρα και στη συνέχεια καταστράφηκε με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μπει πλαγιολισθαίνοντας και με τρομακτική ταχύτητα στο πάρκινγκ. Το δεύτερο ενδεχόμενο που ερευνάται είναι να πάτησε κάτι στον δρόμο και προοδευτικά να άρχισε να ξεφουσκώνει μέχρι να καταστραφεί. 
   
Το mail-φωτιά που έφτασε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.  
Λίγες ημέρες μετά το τροχαίο της Βοιωτίας στο επίσημο e-mail του αρχηγείου έφτασε μια επιστολή από μια γυναίκα οδηγό που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όσα εφιαλτικά έζησε το απόγευμα της 26ης Φεβρουαρίου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Πηγές από την Κατεχάκη λένε ότι η γυναίκα κινούνταν στη μεσαία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου με ταχύτητα που άγγιζε τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, όταν είδε τη μοιραία Porsche να την πλησιάζει σαν σίφουνας. Ηταν τέτοια η ταχύτητα με την οποία κινούνταν που μόλις πέρασε από δίπλα της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το αυτοκίνητό της σηκώθηκε στον αέρα. Η οδηγός τρόμαξε και παραλίγο να χάσει τον έλεγχό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η συγκεκριμένη γυναίκα θα κληθεί να δώσει αναλυτική κατάθεση στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, με την ελπίδα να αποκαλύψει κάποια λεπτομέρεια που ψάχνουν οι ειδικοί για να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση.
Το βίντεο από τις κάμερες δείχνει ότι στο 82,4ο χλμ. το πίσω δεξιό λάστιχο ξεφούσκωσε εντελώς και στο 83,6ο χλμ. η Porsche εξετράπη από την πορεία της προς το πάρκινγκ. Δύο εμπειρογνώμονες που ανέλαβαν αρχικά την υπόθεση παραιτήθηκαν και τώρα άλλοι 4 συνολικά την ερευνούν. Ο οδηγός του Audi R8 που περιέγραψε ο Υπάτιος βρέθηκε και είναι γνωστός ποδοσφαιριστής. Ερευνες και στη Γερμανία για την Porsche
Eχοντας μάθει να συγκρατεί τα συναισθήματά του, ο Απόστολος Βακάκης εξακολουθεί να κουβαλά μέσα του έναν βουβό πόνο, αρνούμενος λόγω χαρακτήρα να εξωτερικεύσει τη θλίψη του
Απόστολος Βακάκης: Η ζωή μετά το δυστύχημα
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση, το δείπνο στη Νέα Ερυθραία και το τραπέζι για τους φίλους του γιου του στο Μπουρνάζι σηματοδοτούν την πιο δύσκολη περίοδο στη ζωή του γνωστού επιχειρηματία
Στο «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ένας από τους χαρακτήρες του έργου λέει κάποια στιγμή: «Νιώθω πως έχει χαθεί, αλλά δεν ξέρω πότε έφυγε». Αυτές οι λέξεις ταιριάζουν απόλυτα με την ψυχολογική κατάσταση του κ. Απόστολου Βακάκη μετά το απίστευτο τροχαίο δυστύχημα εξαιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους ο γιος του, ο κολλητός του φίλος, μια μητέρα και το τρίχρονο παιδί της, λένε κάποιοι φίλοι και συνεργάτες του.
Εξαιρετικά εσωστρεφής, ο επιχειρηματίας προσπαθεί να ξεπεράσει, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, το τραγικό συμβάν. Με τις μνήμες από όλα όσα βίωσε τούτες τις δύο εβδομάδες να είναι ακόμη νωπές, κλείστηκε εξαρχής στον εαυτό του, μην αφήνοντας περιθώρια στους άλλους για συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Η επιμονή του να μην αναφέρεται κανένας στο συμβάν ήταν κάτι που έγινε γνωστό και στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση πριν από 10 ημέρες.    
Η συγκέντρωση και το δείπνο με φίλους
Απόγευμα προς βράδυ της Παρασκευής 3 Μαρτίου, η κινητικότητα έξω από έναν εντυπωσιακό πύργο στην Κηφισιά έδειχνε μια αρκετά ευρεία κοινωνική συγκέντρωση. Το κάλεσμα μπορεί να περιελάμβανε αρκετά ηχηρά ονόματα από διάφορους χώρους, αυτό όμως για το οποίο αναρωτιόντουσαν όλοι οι παριστάμενοι ήταν αν θα έδινε το «παρών» ο κ. Βακάκης. 
Την απάντηση την έδωσε η σύντροφος του επιχειρηματία, Λουκία Κεφαλογιάννη, η οποία έφτασε πριν από εκείνον στον χώρο φροντίζοντας να ενημερώσει διακριτικά τους πάντες. «Ο Απόστολος δεν θέλει να του αναφέρετε ή να τον ρωτήσετε τίποτε για το γεγονός και δεν επιθυμεί να του δώσετε συλλυπητήρια», ήταν τα λόγια της γυναίκας που έχει μπει στη ζωή του επιχειρηματία εδώ και έναν χρόνο. 
Γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε στο Deree Μάρκετινγκ και ασχολήθηκε με την προώθηση πωλήσεων, ενώ έχει κάνει ήδη έναν γάμο, ο οποίος έληξε και τρία παιδιά. Το 2014 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον βόρεια τομέα με τον συνδυασμό του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. 
Οι άνθρωποι που τη γνωρίζουν λένε ότι στέκεται δίπλα στον σύντροφό της αθόρυβα, χωρίς να επιθυμεί την παραμικρή προβολή της σχέσης τους. Η επιθυμία που μετέφερε σχετικά με το τραγικό συμβάν έγινε φυσικά σεβαστή από όλους τους παριστάμενους κι έτσι, όταν έφτασε ο κ. Βακάκης, ανάμεσα στους θερμούς χαιρετισμούς και εναγκαλισμούς με κάποιους υπήρχαν μονάχα βλέμματα που εξέφραζαν θλίψη. Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10.15 το βράδυ, ο ισχυρός άνδρας των «Jumbo» συνοδευόμενος από τη σύντροφό του έφτασαν με το αυτοκίνητό της στο εστιατόριο «Bar Q» στη Νέα Ερυθραία. 
Το ζευγάρι εισήλθε στο εστιατόριο για να δειπνήσει μαζί με τέσσερις πολύ στενούς φίλους του επιχειρηματία. Η παρέα οδηγήθηκε σε ένα τραπέζι στο βάθος του μαγαζιού και στην αρχή, τουλάχιστον, ελάχιστοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό του τον πατέρα του άτυχου Γιώργου Βακάκη, ο οποίος έδινε την εικόνα ενός ψύχραιμου μεν, ιδιαίτερα καταπονημένου δε ανθρώπου. Οσο πέρναγε η ώρα και τον αναγνώριζαν, η φράση «φαίνεται σαν να έχασε δέκα χρόνια από τη ζωή του σε δέκα μέρες» ακουγόταν όλο και πιο συχνά και αποτύπωνε ανάγλυφα την εικόνα που έδινε το συγκεκριμένο βράδυ ο κ. Βακάκης. Συνόδευσε το φαγητό του με λευκό κρασί, συζητούσε συνέχεια με όλους στο τραπέζι και αποχώρησε μαζί τους από το εστιατόριο λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο της συντρόφου του και αποχώρησαν.
«Διδαχθείτε από αυτό που έπαθε ο Γιώργος»
Λίγα 24ωρα μετά το φρικιαστικό δυστύχημα, οι φίλοι του Γιώργου Βακάκη μάταια προσπάθησαν να πάνε στο σπίτι της οικογένειας για να συμπαρασταθούν στο δράμα που βίωναν οι γονείς και οι αδελφές του.
Δεν το κατάφεραν, αφού παρέμεινε ερμητικά κλειστό ακόμη και σε συγγενείς, ενώ όταν εξέφρασαν την επιθυμία να νοικιάσουν ελικόπτερα και να μεταβούν σε μια συγκεκριμένη ταβέρνα στο Πόρτο Χέλι, συγκεκριμένα την αγαπημένη του Τζώρτζη, ο επιχειρηματίας τούς απέτρεψε.
Είχε κάτι άλλο στο μυαλό του, φρόντισε όμως να τους στείλει ένα μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία το οποίο τους καλούσε να προσέχουν όταν οδηγούν: «Διδαχθείτε από αυτό που έπαθε ο Γιώργος, από αυτό που συνέβη στο παιδί μου, στον φίλο σας. Μην τρέχετε και να προσέχετε πολύ όταν οδηγείτε». 
Οσο για τη συγκέντρωση που ήθελαν να κάνουν, αυτή έγινε προ ημερών στο «Base Grill» στο Μπουρνάζι, γεγονός για το οποίο είχε φροντίσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Ο κ. Βακάκης δεν παραβρέθηκε στη βραδιά, η οποία θα ήταν ούτως ή άλλως συγκινησιακά φορτισμένη, σε αντίθεση με τις δύο κόρες του Χριστίνα και Σοφία που ήταν παρούσες.
Οι φίλοι του Γιώργου θυμήθηκαν ιστορίες, ήπιαν στη μνήμη του και δάκρυσαν αρκετές φορές, ειδικά όταν αναφέρθηκαν στο δυστύχημα και το σοκαριστικό βίντεο που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Κάποιοι θυμήθηκαν και ένα snapchat βίντεο (πρόκειται για μια εφαρμογή όπου ο χρήστης ανεβάζει φωτογραφίες ή βίντεο που σβήνονται αυτόματα ύστερα από λίγο αν δεν αποθηκευτούν).
Σε αυτό ο κολλητός του Ανδρέας Γεωργακόπουλος απαθανάτισε με το κινητό του τον Γιώργο να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα τη Mercedes του σε μια μεγάλη ευθεία, μια μέρα που κανείς από τους δυο τους δεν φανταζόταν τα μελλούμενα. Αυτά που ήρθαν την τελευταία Κυριακή της φετινής Αποκριάς, εκείνο το μοιραίο απόγευμα που οδηγώντας την Porsche του πατέρα του έχασε τον έλεγχο όταν έσκασε το πίσω δεξί της λάστιχο, ενώ έτρεχε με 257 χιλιόμετρα την ώρα.
Ακολούθησε η ολέθρια σύγκρουση, η φωτιά και ο θάνατος του ίδιου, του Ανδρέα, της Αποστολίας Πατμάνογλου και του τρίχρονου γιου της Πάνου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας παιχνιδιών. 
Ο κ. Βακάκης εξακολουθεί να κουβαλά μέσα του έναν βουβό πόνο, αρνούμενος λόγω χαρακτήρα, όπως λένε φίλοι του, να εξωτερικεύσει τη θλίψη του. Τι έχει μείνει; Η κατάθεσή του στην Τροχαία, η οποία θα δώσει κάποια νέα στοιχεία, παρότι οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στα αίτια, μετά την ενδελεχή παρατήρηση της μοιραίας διαδρομής, όπως αποτυπώθηκε από τις κάμερες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο πατριάρχης της οικογένειας μετά την κηδεία και την αποτέφρωση του παιδιού του φέρεται να επικοινώνησε ξανά με τις οικογένειες των θυμάτων λέγοντάς τους ότι θα είναι δίπλα τους σε ό,τι και αν χρειαστούν. Η Mercedes A Class AMG του Γιώργου Βακάκη παραμένει στην κατοικία της οικογένειας στα βόρεια προάστια, τα μέλη της οποίας προσπαθούν να επανέλθουν στους ρυθμούς μιας άλλης πολύ δύσκολης καθημερινότητας. Μιας καθημερινότητας που δεν περιλαμβάνει τον Γιώργο τους και η οποία τους ζητάει να διαχειριστούν «το αδιανόητο» και να ζήσουν «με το αφόρητο».


Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Βακάκη με την κόρη τους Σοφία


Ο επιχειρηματίας με την κόρη του Χριστίνα


Η σύντροφος του επιχειρηματία, Λουκία Κεφαλογιάννη