24.3.17

O B. Πούτιν ταράζει τα νερά στα Βαλκάνια – Παραδίδει S-300 στην Σερβία σε μορφή leasing – Πανικός στο ΝΑΤΟ


Ο Ρώσος ηγέτης Β.Πούτιν τάραξε και πάλι τα νερά σε Βαλκάνια και ΕΕ,  λέγοντας ότι η Σερβία είναι έτοιμη να παραλάβει  ένα ισχυρό σύστημα πυραύλων με βάση  σύμβαση  χρηματοδοτικής μίσθωσης.
Πρόκειται για το σύστημα S-300 το οποίο θα ανήκει στην Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά θα κάνει χρήση ο σερβικός στρατός. Η ρύθμιση αυτή Κρεμλίνο έχει πραγματοποιηθεί και  με την Ινδία στο θέμα ρωσικών υποβρυχίων.
Σύμφωνα με σερβική εφημερίδα, το όλο θέμα είναι στο τελικό στάδιο οριοθέτησης της σύμβασης με αλλεπάλληλες  συναντήσεις  Ρώσων αξιωματούχων, και πάνω απ “όλα του υπουργού άμυνας Σεργκέι Σοιγκού  κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων με Σέρβους αξιωματούχους.
Υπενθυμίζουμε άρθρο μας με τίτλο ( Τέλος το ΝΑΤΟ για τη Σερβία: Αγοράζει πυραυλικά συστήματα S-300, Smerch και Uragan – Προς Κροατία και Αλβανία στρέφεται η Δύση), με το οποίο επικαλούμενοι τον σερβικό τύπο,  αναφέραμε ότι αλλάζει τελείως ο «χάρτης» ασφαλείας στα Βαλκάνια προμηνύοντας άμεσες και δραματικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα .
Η σερβική κυβέρνηση με  κατεπείγων αίτημα θα προμηθευτεί από την Μόσχα κατά τους προσεχείς μήνες, εκτός από έξι αεροσκάφη «Mig-29», και πυραυλικά συστήματα «Smerch» και «Uragan».
Την ίδια στιγμή είναι στο τελικό στάδιο των συζητήσεων η προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 από τις σερβικές δυνάμεις !
«Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να ματαιώσει το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών που θέλουν να μετατρέψουν την Κροατία σε ηγέτιδα δύναμη της  περιοχής. Ένας πανίσχυρος σερβικός στρατός είναι η μόνη εγγύηση για την ειρήνη στα Βαλκάνια», φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν σε στενούς  συνεργάτες του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τους συνεργάτες του να μετατραπεί η  Σερβία στην πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων , η οποία θα είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή!…αναφέρουν σερβικές στρατιωτικές πηγές.
Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να ματαιώσει το μυστικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες από το  2018 θα μετέτρεπαν τους Κροάτες σε «αφέντες της «δυτικής» περιοχής των Βαλκανίων .
Οι πύραυλοι S-300  είναι στρατηγικού χαρακτήρα οπλικό σύστημα που αλλάζει τα πάντα. Για αυτό έχουν  οργανωθεί  συναντήσεις Σέρβων  και Ρώσων  εμπειρογνωμόνων, το έργο των οποίων είναι να συζητήσουν  όλα τα στοιχεία της σύμβασης που είναι στο τελικό στάδιο και αφορά την παράδοση των S-300 .
«Για την υλοποίηση του συνόλου του έργου , η διαδικασία  θα διαρκέσει περίπου ένα έτος. Έτσι, αν όλα πάνε καλά, φέτος ετοιμάζονται διαδοχικές παραδόσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018,» αναφέρουν πηγές του «Informer».
Πανικός και ταραχή ήδη κατέλαβε τους Γερμανούς αξιωματούχους που βλέπουν ότι οι Ρώσοι τους βάζουν στο στόχαστρο σε Καλίνινγκραντ και Σερβία.
Οι  Αμερικανοί, έχουν ήδη δωρίσει πέντε  τουλάχιστον  κινητά συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών MLRS  ενώ τους υποσχέθηκαν 16 και επιθετικά ελικόπτερα «Kiowa», τονίζουν Σέρβοι αξιωματούχοι.

 
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έγινε έξαλλος  όπως έγινε γνωστό από σερβικές κυβερνητικές πηγές και διέταξε τους βοηθούς του να μεγιστοποιηθεί η ταχύτητα η παράδοση των οπλικών συστημάτων στην Σερβία και να οριστικοποιήσουν όλες τις ρυθμίσεις πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι μόνο ένας ισχυρός σερβικός στρατός θα είναι εγγυητής της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.
Η Ρωσία βλέπει τη Σερβία ως τον τελευταίο ειλικρινή εταίρος και δεν θα αφήσει την χώρα  στη μοίρα της . «Στους επόμενους μήνες ο Στρατός της Σερβίας θα παραλάβει όπλα τελευταίας τεχνολογίας και ειδικό  εξοπλισμού», αναφέρει  έγκυρη σερβική πηγή .
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο  Αλβανικός εθνικισμός, η κροατική αλαζονεία που επιθυμεί και άλλα σερβικά εδάφη και η ισλαμική τρομοκρατία στην Βοσνία , θα πυροδοτήσουν ένα άγριο και ανηλεή Γ’ Βαλκανικό πόλεμο πάνω ακριβώς  στα πρότυπα των δύο προηγούμενων , προκαλώντας ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο.


pentapostagma.gr/